V četrtek, 22. septembra 2022, ob 19. uri prijazno vabljeni na predstavitev revije za književnost

Vpogledin podelitev pesniške nagrade Fanny Haussmann, ki bo potekala v Dvorcu Novo Celje. Slavnostni govornik bo predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc. Revijo bo predstavila urednica Marija Končina, o pesniški nagradi in natečaju pa bo spregovoril odgovorni urednik revije dr. Zoran Pevec. Nagrade bo podelil župan Občine Janko Kos, večer bosta glasbeno obogatila flavtistka Nina Fajfar Baša in kitarist Matic Dolenc, dogodek pa povezovala Lidija Koceli.

Podari petko za dober namen - Tek ob Ribniku Vrbje Slovenci smo športni narod. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa. Tudi v Žalcu se pridružujemo vseslovenski športni akciji, s tekom ob Ribniku Vrbje z dobrodelno noto, kamor v petek, 23. septembra 2022, od 16.30 dalje vabimo vse ljubitelje športa.Več izveste tu!

Grešna sapica z gostiV petek, 30. septembra 2022, ob 20. uri vas prijazno vabimo v Dom II. slovenskega tabora na koncertin predstavitev novega albuma skupine Grešna sapica.Na odru se jim bo pridružil Uroš Perić & prijatelji.Vstopnice: TIC Žalec in po spletu.

Razstava članov Likovne sekcije KUD ŽalecLetošnja razstava, s katero se predstavlja likovna sekcija KUD Žalec nosi naslov Krajina in pripoved.Vabljeni k ogledu vse do 1. oktobra, med tednom od 10. do 17. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure.Vstop je prost.

Voden ogled po razstavi v Dvorcu Novo CeljeV nedeljo, 25. septembra 2022, vas ob 19. uri prijazno vabimo na voden ogled s kustosinjo Mileno Zlatarpo razstavi Dialog: Fantastika - geometrija ali Preteklost in Prihodnost v igri Realnosti.To je zadnji voden ogled.Razstavo si je moč ogledati ob petkih, sobotah in nedeljo, med 17. in 20. uro, do 2. oktobra 2022.

Abonmajski programi 2022/2023V letošnjem letu vas znova vabimo k vpisu v naše abonmajske programe. V tej gledališki sezoni vabimo k vpisu v vpisu v gledališki in citrarski abonma. Vpisi potekajo v TIC-u Žalec, od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro, ob sobotah med 10. in 13. uro.Obveščamo vas tudi, da bomo zaradi vmesne dveletne prekinitve organiziranja abonmajskih programov letos najprej vpisovali samo en gledališki abonma (torej ne več posebej ponedeljkovega in posebej torkovega). Tako stari sedežni red iz sezone 2019/2020 ne velja več. Obdobje vpisa abonmajev je enotno za vse obiskovalce. Rezervacij sedežev žal ne sprejemamo.
 
PR: ŽKŠT