Branju prijazna občina Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so Občini Radovljica za nadaljnja tri leta podaljšale naziv Branju prijazna občina za posvečanje posebne pozornosti knjigi, bralni pismenosti in kulturi.

Branju prijazna občina
Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so Občini Radovljica za nadaljnja tri leta podaljšale naziv Branju prijazna občina za posvečanje posebne pozornosti knjigi, bralni pismenosti in kulturi. Občina Radovljica je prvič naziv prejela v letu 2017, ko je bil projekt Branju prijazna občina uveden, leta 2020 je naziv prvič podaljšala, sedaj pa ga podaljšuje že drugič. Naziv je veljaven tri leta, po tem obdobju pa prejemnica naziva strokovni komisiji ponovno predstavi rezultate na tem področju. 

Kot so zapisali v Združenju splošnih knjižnic,  se Občini Radovljica podaljšuje veljavnost naziva Branju prijazna občina zaradi izvajanja številnih vsebinskih in infrastrukturnih projektov. Projekti preteklih treh let, kot so delna prenova knjižnic v Kropi in Lescah, organizacija knjižnih sejmov, razstav in pravljičnih rokodelnic skupaj z lokalno in regionalno knjižnico ter društvi, kažejo trdno zavezo občine k spodbujanju branja in krepitvi bralne pismenosti med prebivalci ter k povečanju dostopnosti knjig in bralnih virov ter krepitvi kulturnega življenja občine.

VIR: Občina Radovljica