V petek, 9. februarja, 10 čez 10, na Prvem

V petek, 9. februarja, 10 čez 10, na Prvem

Legendarna radijska oddaja Radio Ga Ga se vrača na Prvi program Radia Slovenija. Vsak petek bo oddajo ustvarjala uveljavljena zasedba slovenskih imitatorjev.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
2. februar 2024 ob 13.47
Ljubljana - Radio Prvi
Po petmesečnem premoru se oddaja Radio Ga Ga v petek, 9. februarja, znova vrača na Prvi program Radia Slovenija. Redno jo bodo ustvarjali Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek in Renato Vindiš, kot scenarist se bo priključil Igor Bračič.



Aleksander Pozvek in Tilen Artač. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Novi liki. Novi koncepti. Nove ideje.

Kultna oddaja Radio Ga Ga je že več kot 30 let pred radijske sprejemnike vabila poslušalke in poslušalce, ki jim je bila blizu radijska satira, obenem pa je vzgojila številne posnemovalce in satirike ter hkrati odprla vrata slovenskemu radijskemu humorju.



Tilen Artač se veseli novih oddaj. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Po nenadni smrti idejne vodje in vodilnega člana ekipe, Saša Hribarja, si je ekipa vzela nekajmesečni premor, zdaj pa »nova generacija« prevzema radijsko satiro v svoje roke. »Veš, da je občutek pravi, da se mora oddaja nadaljevati,« pravi Tilen Artač.

Obljubljajo nekaj sprememb in malo drugačen koncept, a osnova, torej da ustvarjajo satiro na aktualno družbeno-politično dogajanje, verodostojne like in kakovosten humor, ostaja enaka. »Nov koncept bomo zapeljali na način, da bomo imeli različne rubrike, teren, vmes bo tudi nekaj glasbe. Še vedno bo oddaja pestra, zanimiva in seveda zabavna,« zagotavlja Tilen Artač. »Največja prednost oddaje Radio Ga Ga je bila in bo to, da se ustvarjajo res unikatne imitacije. Ustvarili so se liki, ki so bili celo boljši od realnih ljudi,« še dodaja.



Aleksander Pozvek je pogrešal petke v radijskem studiu. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

»Največje unikatnosti Radia Ga Ga ni več. To je bil Sašo. Zato je treba tudi malo spremenit koncept, malo manj bo improvizacije in malo več pripravljenega,« pa ob tem dodaja Aleksander Pozvek.



Tudi odgovorni urednik Prvega programa, Danijel Poslek, se veseli nove generacije Radia Ga Ga. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

»Oddaja Radio Ga Ga ima v slovenskem medijskem prostoru kultni status. Tudi zato smo si pri snovanju njenega nadaljevanja vzeli nekaj več časa, toliko bolj pa me zdaj veseli dejstvo, da se po petih mesecih vrača v eter Prvega programa Radia Slovenija. Petkovi dopoldnevi bodo tako spet v znamenju satire in kritičnega pretresanja družbenega vsakdana. Navdušenje in energija izjemnih ustvarjalcev pa sta hkrati odličen obet, da bomo priča vrhunskim imitacijam in satiričnim prigodam,« še dodaja odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek.

Oddaja bo na voljo tako v avdio- kot videoprenosu na spletni strani Prvega in dostopna prek vseh ponudnikov podkastov.

»Jaz prosim poslušalke in poslušalce, gledalke in gledalce, sprostite se in uživajte,« za konec še dodaja Aleksander Pozvek.