V četrtek, 8. decembra 2022, smo se na uvodnem srečanju v prostorih Družbenega doma Grosuplje zbrali slovenski partnerji pri projektu Znanje za gospodaren odnos do narave – ZAGON.

V četrtek, 8. decembra 2022, smo se na uvodnem srečanju v prostorih Družbenega doma Grosuplje zbrali slovenski partnerji pri projektu Znanje za gospodaren odnos do narave – ZAGON. Vsebinsko je bil sestanek namenjen vzpostavitvi in organizaciji izvedbe projekta, s poudarkom na upravljanju in komunikaciji, ter načrtu izvedbe projekta po delovnih sklopih, pri čemer smo se še posebej posvetili prvemu poročevalskemu obdobju.
Projekt ZAGON bo v izvajanju do 30. aprila 2024. Sofinanciran je s sredstvi Finančnega mehanizma EGP 2014–2021 in s sredstvi pripadajoče slovenske udeležbe, ki jih v okviru proračuna Republike Slovenije zagotavlja Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Poleg slovenskih projektnih partnerjev, ki so Občina Grosuplje, Zavod za turizem in promocijo – Turizem Grosuplje, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije in Gozdarski inštitut Slovenije, pri projektu sodeluje še norveška institucija Høgskulen for grøn utvikling – stiftelse/University College for Green Development.
Vrednost financiranja pri projektu ZAGON znaša 1.199.389,00 evrov. Občina Grosuplje je pri projektu vodilni partner. Slogan »Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo« (»Working together for a green, competitive and inclusive Europe«) je temeljno sporočilo finančnih mehanizmov.
Miha Drobnič
     

VIR: Občina Grosuplje