Geely je razkril uradne fotografije zabavnega električnega hatchbacka Geome Xingyuan. To je najnovejši dodatek k liniji Geome tega avtomobilskega velikana. 4,1 metra dolgo električno vozilo s 84 kW (114 KM) in 410 km dosega bo na Kitajsko prišlo letos.

Geely je razkril uradne fotografije zabavnega električnega hatchbacka Geome Xingyuan. To je najnovejši dodatek k liniji Geome tega avtomobilskega velikana. 4,1 metra dolgo električno vozilo s 84 kW (114 KM) in 410 km dosega bo na Kitajsko prišlo letos.

Geome je bil prej znan kot Geometry. Sprva je bila neodvisna blagovna znamka skupine Geely Group, vendar se je kasneje blagovna znamka Geometry spremenila v serijo Geome pod blagovno znamko Geely. Danes njena modelna linija obsega šest avtomobilov: Panda Mini, Panda Knight, G6, M6, E in model A. Kmalu bo najnovejši dodatek k liniji Geome postal hatchback Xingyuan.

Družba Geely je 2. septembra objavila uradne slike vozila Geome Xingyuan EV. Sledi novemu oblikovnemu jeziku, ki je bil prvič uporabljen pri modelu Geome. Ima zaobljen videz z gladko karoserijo, žaromete v obliki dežnih kapljic, z vpadljivimi vratnimi ročaji in črno streho. Na zadnjem delu modela Xingyuan so napis „Geome“, spojler in ovalne zadnje luči.
Druge značilnosti zunanjega videza modela Geome Xingyuan so vpadljive kljuke vrat in razbrazdana platišča s štirimi kraki. Na spodnjem delu karoserije ima plastične obrobe. Njegova zasnova je privlačna s črno-bežnim odtenkom karoserije.

V notranjosti Geome Xingyuan glasno sporoča, da je mestni avtomobil. Na sredinski konzoli in vratnih karticah ima osvetljen vzorec za pogled na mesto. Značilnost Xingyuana so še volan z dvema krakoma v obliki črke D, majhna instrumentna plošča LCD in velik plavajoči sredinski zaslon. Sredinska konzola ima dve blazinici za brezžično polnjenje, majhno prestavno ročico, dve držali za skodelice in majhen predal za shranjevanje.

Geely Geome Xingyuan: oblikovanje
Geely je uradno sporočil, da Xingyuan uporablja operacijski sistem Flyme Auto OS proizvajalca telefonov Meizu. Njegov kontrolni delež je leta 2022 prevzel Geely. Glavne značilnosti operacijskega sistema Flyme Auto OS so visoka stopnja integracije s telefoni Meizu, široke možnosti prilagajanja, podpora za igre in vgrajena pomočnica AI.

Geely Geome Xingyuan: tehnični podatki
Njegove mere (dolžina, širina, višina) so 4.135/1.805/1.570 mm z medosno razdaljo 2650 mm. Njegova skupna masa se giblje med 1215 in 1285 kg. Geome Xingyuan ima električni pogon 11 v 1. Osnovna oprema Xingyuan EV ima elektromotor TZ160XS001 podjetja GLB Power z močjo 58 kW (78 KM). Njegova največja hitrost je 125 km/h. Močnejša različica ima elektromotor TZ160XS002 istega proizvajalca s 85 kW (114 KM). Največja hitrost tega hatchbacka je 135 km/h. 
V vozilu Geely Geome Xingyuan sta možni dve bateriji LFP podjetja CATL. Prvi paket ima zmogljivost 30,12 kWh, kar zadostuje za do 310 km dosega po kitajskem standardu CLTC. Druga različica je baterija s kapaciteto 40,16 kWh za do 410 km. 
Geely Xingyuan bo na kitajski trg vstopil letos z začetno ceno približno 80.000 juanov (11.250 USD).
 
Vir: carnews.com  

VIR: Geely