Evropsko prvenstvo v rokometu bo kot največji ženski športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije hkrati tudi ena največjih prireditev letošnjega leta v naši državi.

Ljubljana, 4. novembra 2022 – Slovenska turistična organizacija (STO) s partnerstvom pri prvenstvu izvaja številne promocijske aktivnosti za komunikacijo znamke I feel Slovenia in krepi prepoznavnost in ugled Slovenije kot trajnosti zavezane destinacije ter odlične gostiteljice odmevnih športnih dogodkov. Po ocenah bo prvenstvo spremljalo okoli 600 milijonov ljubiteljev športa, v Sloveniji pričakujemo 30.000 prenočitev s ključnih trgov slovenskega turizma.​

Evropsko prvenstvo z uradnim nazivom Women’s EHF EURO 2022 – potekalo bo med 4. in 20. novembrom – bo kot največji ženski športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije hkrati tudi ena največjih prireditev letošnjega leta v naši državi.


STO je k temu športnemu spektaklu pristopila kot partner prvenstva z močno izpostavitvijo znamke I feel Slovenia na prizoriščih tekem in televizijskih prenosih, v komunikacijskih aktivnostih na družbenih omrežjih in drugih komunikacijskih kanalih I feel Slovenia in organizatorja, v komunikaciji s tujimi in domačimi predstavniki medijev ter številnimi drugimi komunikacijskimi aktivnostmi, kjer krepi ugled naše države kot odlične gostiteljice mednarodnih športnih dogodkov, ljubitelje športa pa navdušuje za aktivni oddih v Sloveniji.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ob tej priložnosti izpostavlja medsebojno povezanost športa in športnih prireditev s turizmom: »Šport in turizem sta tesno povezana, sodelovanje med obema pa ustvarja močne sinergijske učinke. Športni dogodki so izjemno pomembni za promocijo države milijonom ljudi in spodbujanje turistov k obisku destinacije. Zato Slovenska turistična organizacija partnersko pristopa k najodmevnejšim mednarodnim športnim dogodkom kot je evropsko rokometno prvenstvo za ženske, ki ga bo spremljalo 600 milijonov ljubiteljev športa, v Sloveniji pa pričakujemo 30.000 prenočitev s ključnih trgov slovenskega turizma.« Poudarja, da je športni turizem eden najhitreje rastočih sektorjev v turizmu z visokim multiplikativnim učinkom in izpostavlja vse večji pomen bolj trajnostnega načina izvedbe športnih dogodkov: »Šport ima moč spodbujati trajnostno vedenje. Veseli me, da Evropsko prvenstvo v ženskem rokometu daje velik poudarek trajnostni izvedbi dogodka in da so organizatorji razvili stroge trajnostne standarde

STO je ob priložnosti prvenstva vzpostavila posebno pristajalno stran  "Navijajte za rokometne zvezde in odkrivajte Slovenijo" na portalu slovenia.info in že tretjo edicijo videa povabila v Slovenijo v obliki kviza.


Prav posebej pa prvenstvo izpostavlja vlogo in pomen žensk v športu in širše z ambasadorstvom opolnomočenja žensk, ki ji je pristopilo 17 uglednih in prepoznavnih žensk, med njimi tudi mag. Maja Pak. Evropsko rokometno združenje (European Handball Federation) je pri organizaciji Women's EHF EURO izpostavilo pomembnost promocije in razprave o trajnostnem razvoju ter opolnomočenju žensk tako v okviru športnih dogodkov kot sodobni družbi kot taki.


Športno-poslovna konferenca I feel Slovenia


V sredo, 2. novembra se je pričela športno-poslovna konferenca »Poslovne priložnosti v Sloveniji«, ki pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Borut Pahorja, poteka v okviru »Slovenskega poslovnega središča – I feel Slovenia«. Konferenca poteka v ljubljanskem Grand hotelu Union do petka (4. novembra).

Tridnevna konferenca, ki jo Rokometna zveza Slovenije organizira v sodelovanju s STO in Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT), se osredotoča na športne politike in športne strategije ter multiplikativne učinke. Športni dogodki so brez dvoma odlični glasniki naše države kot turistične, rekreacijske in športne destinacije z vse večjim vplivom na gospodarstvo in razvoj.


Več  informacij vam je voljo v medijskem središču STO .

VIR: STO