Akademija Zasavc leta je v petek, 2. februarja, v Delavskem domu Trbovlje proglasila Zasavka in Zasavca leta 2023. V glasovanju članov Akademije sta največ glasov prejela dr. Špela Režun in dr. Uroš Ocepek. Akademija je posebno priznanje za dobrodelno dejanje leta podelila Trboveljčanu Edvardu Rajhu. Oglejte si prireditev.

Akademija Zasavc leta je v petek, 2. februarja, v Delavskem domu Trbovlje proglasila Zasavka in Zasavca leta 2023. V glasovanju članov Akademije sta največ glasov prejela dr. Špela Režun in dr. Uroš Ocepek. Akademija je posebno priznanje za dobrodelno dejanje leta podelila Trboveljčanu Edvardu Rajhu. 

V Delavskem domu Trbovlje so v pogovorih z novinarkami Matejo Leskovšek, Tatjano Polanc Kolander in Sabino Lokar nominiranci za letošnja priznanja povedali marsikaj zanimivega in hudomušnega. Novinarke so se pogovarjale z bratom Nike Barič (bila je zadržana) Nejcem Baričem, Marjeto Hribar, Iztokom Kovačem, Primožem Zelenškom in obema kasnejšima lavreatoma dr. Špelo Režun in dr. Urošem Ocepkom.

V kulturnem programu so nastopili člani Delavske godbe Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja. Obiskovalce sta pozdravila predsednik Akademije Zasavc leta Vinko Žagar in podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih, slavnostni govornik je bil Zasavc leta 2022 Vlado Poredoš, ki je skupaj z Zasavko leta 2018 dr. Mašo Jazbec in Vinkom Žagarjem tudi razglasil oba nosilca naziva. Priznanja so unikatne steklarske stvaritve steklarskega mojstra Rada Kališnika, gravure v lesu pa je naredila Regina Brečko Bukovec. Program je povezovala Karmen Cestnik.

VIR: Savus

Foto: Branko Klančar

Prireditev so podprli: ETI Izlake, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, Občina Zagorje, Zavarovalnica Triglav, Hilman Zagorje, AGM Nemec, Dewesoft, Je@Gr Zagorje, Spectra 9 Dol pri Hrastniku in Delavski dom Trbovlje.