V ponedeljek, 14. novembra 2022, se je pričela tudi rekonstrukcija Adamičeve ceste v Grosupljem. Dela so se sprva pričela na odseku od trgovine Hofer proti občini, kjer trenutno poteka izgradnja opornega zidu, ki bo služil novi kolesarski povezavi.

S ponedeljkom, 5. decembrom 2022, pa so se dela pričela tudi že na odseku od križišča z Gasilsko cesto do krožišča pri Kovinastroju.
Adamičeva cesta bo v dolžini cca. 1.600 m, skozi center mesta, dobila novo voziščno konstrukcijo, uredile se bodo tudi obojestranske površine za pešce in kolesarje. Prav tako se bodo uredila avtobusna postajališča, ki bodo dobila tudi nadstrešnico, površine za parkiranje ter semaforizirano križišče z Ljubljansko cesto.

Rekonstrukcija Adamičeve ceste vključuje tudi obnovo kanalizacije, vodovodne napeljave, elektro povezav in telekomunikacijskih vodov. Uredila se bo tudi cestna razsvetljava.

Obnovljena Adamičeva cesta od Hoferja do Gasilske ceste bo center mesta močno spremenila. Bo modernejša in, kar je posebej pomembno, varnejša, posebej za pešce in kolesarje. S semaforiziranim križiščem pa bo bolj varno in tudi bolj tekoče potekalo tudi vključevanje z Ljubljanske ceste.

Jana Roštan
VIR: Občina Grosuplje