Pri Dijaškem domu v Celju smo danes odprli novo nogometno igrišče z umetno travo, ki predstavlja pomembno pridobitev za vse generacije športnih navdušencev.

Celje, 30. september 2024 - Pri Dijaškem domu v Celju smo danes odprli novo nogometno igrišče z umetno travo, ki predstavlja pomembno pridobitev za vse generacije športnih navdušencev.


Nova športna površina, ki se nahaja ob sicer zelo priljubljenem košarkarskem igrišču s podobo Luke Dončića in NBA moštva Dallas Mavericks, bo namenjena tako šolarjem, dijakom in študentom kot tudi vsem rekreativcem, ki bodo lahko brezplačno uživali v igranju nogometa ter drugih športnih aktivnostih. Vrednost investicije, ki jo je financirala Mestna občina Celje, znaša 33.310,12 evrov.

"Ljubiteljem nogometa, ki jih v Celju ne manjka, bo odslej brezplačno na voljo igrišče z umetno travo in ograjo, ki bo omogočala igro na odboj. S to investicijo v športno infrastrukturo želimo še dodatno spodbuditi gibanje in zdrav življenjski slog med našimi občani, čemur v letošnjem letu posvečamo še posebno pozornost. Z izgradnjo igrišča smo odgovorili na številne pobude po zagotavljanju dodatnih nogometnih površin, vsekakor pa nameravamo tudi v prihodnje nadaljevati s podobnimi investicijami v različnih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih," je ob odprtju dejal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Igrišče sta s prerezom traku poleg župana MOC slovesno odprla še ravnatelj SIC Alme M. Karlin Iztok Leskovar ter ravnateljica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Saša Silovšek. Uvodni udarec na gol pa so izvedli podžupan Mestne občine Celje Samo Seničar, ravnatelj Iztok Leskovar, športni pedagog Peter Jovanović ter član slovenske malonogometne reprezentance Mak Karabegović.

VIR: MOC