Sekcija za promet pri OZS si je kar osem let prizadevala, da bi prevozniki dobili finančne spodbude za nakup okolju prijaznih vozil.

/


Ljubljana, 26. 4. 2022 -  Sekcija za promet pri OZS si je kar osem let prizadevala, da bi prevozniki dobili finančne spodbude za nakup okolju prijaznih vozil. Minuli petek pa je naposled prišlo do podpisa pogodbe o dodelitvi finančnih sredstev za izvajanje ukrepa za spodbujanje okolju prijaznejšega tovornega prevozništva v cestnem prometu, in sicer v vrednosti 10 mio evrov. Prevozniki sedaj pričakujejo, da bodo razpisi za dodelitev subvencij objavljeni najkasneje do septembra letos. 

 »Veseli smo, da je prišlo do podpisa pogodbe med ministrstvom za infrastrukturo, ministrstvom za okolje in prostor in družbo Borzen. Po zaslugi naše sekcije bodo prevozniki dobili 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev za nakup okolju prijaznih vozil na plin, za pnevmatike in usmerjevalnike zraka. Na te subvencije smo prevozniki čakali kar osem let. V sekciji za promet pri OZS pričakujemo, da bodo razpisi za te subvencije najkasneje v mesecu septembru,« je ob tem poudaril Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri OZS.   

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob podpisu pogodbe dejal, da se s tem postavlja pravni okvir za pomoč prevozniškemu sektorju, ki je izrednega pomena za celotno gospodarstvo in je v času pandemije utrpel veliko škodo. »S podpisom bomo tudi pravno formalno začeli z realizacijo aktivnosti za dodelitev finančnih spodbud prevozniškemu sektorju iz Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2021-2023, in sicer v višini 10 mio EUR. Sredstva so namenjena spodbujanju okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu,« je še dodal Vrtovec.

PR: OZS