Prvo leto po otvoritvi je Hotel Maestoso 4*superior v Lipici obiskalo skoraj 40.000 gostov iz Slovenije in tujine.

Največja naložba v hotelsko infrastrukturo zadnjega desetletja je prerodila in zaokrožila turistično ponudbo ne samo Lipice, ampak celotnega Krasa.

Hotel Maestoso je s prenovo podvojil število sob, skupno jih ima sedaj 139. Pomembna pridobitev je kongresni center Conversano, ki je z najsodobnejšo tehnično opremo in programi po meri postal zaupanja vreden partner podjetij in organizacij. 

K prerodu lipiškega turizma je prispevala a la carte restavracija Gratia s svojo avtorsko kraško kuhinjo, v poletnem času pa tudi s koncerti priznanih glasbenikov, ki popestrijo petkove večere. 

Lipica je s prenovo hotela postala atraktivnejša, na kar kaže tudi porast povpraševanj po organizaciji otroških rojstnih dnevov in porok. Usodni »sì« je v Lipici dahnilo že več parov iz sosednje Italije. Dober glas pa očitno seže vse do Kitajske – pripravlja se namreč poroka para z Daljnega vzhoda. 

Direktorica Holdinga Kobilarne Lipica, d.o.o., mag. Tatjana Vošinek Pucer je ob prvi obletnici otvoritve Hotela Maestoso 4* superior povedala: »Za nami je uspešno poslovno leto. Hotel smo otvorili v manj primernem času, sredi epidemije in nanjo vezanih restrikcij. Ponosni smo lahko, da smo kljub temu uspeli zaposliti strokovni kader, privabiti številne radovedne goste in poskrbeti, da so od nas odšli navdušeni in nasmejani.« 

Večji del sredstev za prenovo v vrednosti 11.5 milijona evrov je zagotovila Republika Slovenija, ki je  ustanoviteljica Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Kot je dodala direktorica, je prenova hotela močno dvignila kakovost ponudbe, kar so prepoznali tako domači kot tuji partnerji. Kobilarna Lipica je tako napravila odločen korak v smeri trajnostnega in butičnega turizma. 

Prenova hotela je posredno spodbudila tudi razvoj kobilarne. Po svetovnem prvenstvu v dresurnem jahanju bo Lipica avgusta gostila še mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir, konec septembra pa tekmovanje v vožnji vpreg. Oktobra se po dolgih letih odpira šola jahanja, ki bo z rednimi treningi skušala ustvariti nove jahalne ase. Kobilarna Lipica bo svojo 442. letno tradicijo obeležila v nedeljo, 11. septembra, s celodnevnim konjeniškim festivalom in državnimi častmi. 

PR: Kobilarna Lipica