napovednik dogodkov



PREDAVANJE Prenos veščin: Vladimir MićkovićMAO, 6. apr 2022 | 18:00

Na predzadnjem Prenosu veščin vam predstavljamo Vladimirja Mićkovića, stratega za znamčenje, oblikovalca, pisca in ilustratorja. Njegova večkrat nagrajena dela s področja blagovnih znamk kažejo močne vplive komedije, gledališča in umetnosti nasploh. Kot soustanovitelj studia za strateško oblikovanje Ljudje se rad posveča predvsem projektom s pozitivnim vplivom na družbo. V zadnjem letu vodi blagovno znamko Juicy Marbles, ki jo je soustanovil in ki je prva na svetu komercializirala rastlinski steak. Z lastno tehnologijo jim je v dobrem letu razvoja uspelo ustvariti idealno teksturo mišičnih vlaken ter tako pridobiti tudi štirimilijonsko investicijo, ki jim je omogočila postavitev izdelka na prodajne police.

Z ustvarjalcem se bomo pogovarjali o njegovih poslovnih izkušnjah, kot je vodenje gostilne, in o njegovi vlogi v poslu na področju rastlinske prehrane. Kakšna je vloga kreativca v startup podjetju ali v interdisciplinarnem timu? Kako sploh razvijamo blagovno znamko? Kako prepričati investitorje? Pridružite se nam na pogovoru z Vladimirjem v živo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje!
MENTORSTVO PAKT inkubator 2022Rok za prijave: 27. mar 2022
Želite vašo vsebino v turizmu nadgraditi z elementi kreativnega turizma? Pridružite P.A.K.T. inkubatorju, kjer vam bodo priznani mentorji pomagali do željenega cilja. Omejenemu številu prijaviteljev ponujamo možnost vključitve v intenzivni mentorski program, ki bo potekal od aprila do junija 2022.

ANKETA Sodeluj! Tvoj glas je resnično slišan!
Poligonova raziskava je postala ključno orodje za načrtovanje post-covidne regeneracije kulturno-ustvarjalnega sektorja. Pomladi 2022 vas že četrtič v obdobju dveh let sprašujejo kako živite, delate in kakšni so vaši obeti za prihodnost.

Doslej vas je v raziskavi sodelovalo 3454 kulturno-kreativnih delavcev: od samozaposlenih v kulturi, zaposlenih v javnih zavodih, študentov do zaposlenih v podjetjih. Želimo si, da bi se tudi tokrat odzvali v čim večjem številu. Izpolnjevanje traja 15 minut.

Zopet potrebujemo vsaj 1000 rešenih anket, zato vas prosimo, da anketo posredujete tudi svojim sodelavcem in kolegom. Anketo najdete tukaj.
DELAVNICA Plan like a proLjubljana, 31. mar 2022 | 15:00
Na delavnici Strateško planiranje ciljev za kreativce in freelancerje (Plan like a pro), bo Blaž Branc predstavil, kako lahko združimo poslovno veščino strateškega planiranja ciljev in kreativnost na prizemljen način, brez obljub, da boste še pred pokojem vsi težki milijonarji.

SHOWCASE FESTIVAL TRIGGER 2022Ljubljana in Maribor, 29. mar - 1. apr 2022
Četrta izdaja platforme TRIGGER odpira vprašanje prihodnosti mednarodnega sodelovanja in umetniške distribucije pod novimi pogoji, ki so jih prinesle zdravstvene, ekološke in socialne krize. Poleg showcase festivala bomo ponudili tudi obsežen diskurzivni program in konferenco, ki bo v središče našega premišljevanja postavila dekolonizacijo estetik.

Trije dnevi predstav, diskusij, pogovorov, artist talkov in spoznavanja mednarodnih in domačih uprizoritvenih trendov. Odpiramo prijave in razkrivamo navdušujoče umetnike in umetnice, ki vam bodo odprli vrata v slovensko neodvisno uprizoritveno sceno. Odprti pozivi
ZOOFA POPUP –
Mladi upi
Rok za prijave: 14. apr 2022
Zadruga Zoofa Zoo v koprodukciji s Centrom za kreativnost z odprtim javnim pozivom vabi k sodelovanju vse nove in mlade blagovne modne znamke, ki želijo preizkusiti prodajo svojih kolekcij ali serij v fizični trgovini Zoofa na elitni lokaciji v centru Ljubljane.
Vili Van Style – Poziv za VSE KREATIVCE #2Rok za prijave: 15. apr 2022
Namen javnega poziva je vzpostavitev baze ustvarjalcev iz različnih kreativnih sektorjev, ki se želijo povezati med seboj in sodelovati z Vilijem. V sklopu projekta se nam boste lahko pridužili v video podcastu, kjer boste predstavili svoje delo.
Kraterjeva pomladna akademijaRok za prijavo: 22. apr 2022
Odprti poziv Palača divjine, ki ga kurirata Danica Sretenović in Gaja Mežnarić Osole, je spletni mentorski program oblikovanja za medvrstno prihodnost, v okviru katerega bodo udeleženci oblikovali scenarije za medvrstno občutljive prostorske transformacije zapuščenega gradbišča, v katerem se je skozi desetletja razvil divji ekosistem.

PR: MAO