Pod okriljem Slovenske turistične organizacije sta se v torek, 28. marca, v Parizu predstavila ponudba prostočasnega turizma in ponudba produkta poslovnih srečanj. V sredo, 29. marca, je v sodelovanju STO in vodnika Michelin prav tako v Parizu potekal posebni kulinarični dogodek "4 handsDinner".
Pod okriljem Slovenske turistične organizacije sta se v torek, 28. marca, v Parizu predstavila ponudba prostočasnega turizma in ponudba produkta poslovnih srečanj. V sredo, 29. marca, je v sodelovanju STO in vodnika Michelin prav tako v Parizu potekal posebni kulinarični dogodek "4 handsDinner".
Francija za Slovenijo predstavlja pomemben emitivni trg po številu turističnih prihodov in prenočitev. Zanimanje za Slovenijo s strani francoskih gostov raste kar kažejo tudi podatki o številu prenočitev januar in februar v letu 2023. V prvih dveh mesecih leta 2023 je bilo 37,73 % več prenočitev kot v istem obdobju lani.
Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se je v torek, 28. marca, v Parizu predstavila ponudba prostočasnega turizma in ponudba produkta poslovnih srečanj. Svojo ponudbo na dogodku so predstavila naslednja podjetja: Alpinia d.o.o. (Hotel Bohinj, Aparthotel Triglav), Bled Rose hotel, Epidos d.o.o. (Hotel Ribno), Exploremore d.o.o., Hotel Astoria, Hotel Boka, Intours DMC, Javni zavod Ljubljanski grad, Kompas, Kongresni urad Slovenije, Liberty Travel d.o.o., Palma d.o.o., Sava turizem, SHD (Bohinj Eco hotel & Sunrose 7), Turizem Ljubljana, Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina in Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda.
Na dogodku so imeli gostje priložnost tudi okusiti del slovenske kulinarike izpod rok šefa Luka Koširja.

Eksluzivni kulinarični dogodek v Parizu za dvig prepoznavnosti Slovenije kot vrhunske gastronomske destinacije na francoskem trgu
Slovenska turistična organizacija in Michelin vodnik sta v sredo, 29. marca, organizirala vrhunski kulinarični večer v izvedbi slovenskega chefa Luke Koširja iz restavracije Grič in francoskega chefa Thibaut Spiwack iz restavracije Anona.
Dogodek, poimenovan "4 HandsDinner" (večerja štirih rok), je ekskluzivna večerja dveh chefov z Michelinovo zvezdico. Gre za gostovanje slovenskega chefa v eni izmed na nagrajenih restavracij v izbranem mestu. Tokrat je bilo gostovanje postavljeno v Parizu, na francoski trg, ki predstavlja velik potencial za slovenski turizem in gastronomijo.
Chef restavracije Anona Thibaut Spiwack in Luka Košir, chef restavracije Grič sta predstavila svojevrstne kulinarične kreacije s poudarkom na slovenski kuhinji in vinih s pridihom francoske kuhinje, dežele gostovanja. Luka Košir je v svojem pripravljenem 5-hodnem meniju sledil svojemu prepoznavnemu stilu, vključil je dimljeno postrv, topinambur, šparglje, različno fermentirano zelenjavo in poskrbel za spajanje jedi s slovenskimi vini (Zorjan, Pietra, Gross). Večerja je minila v duhu trajnosti, obe restavraciji, tako Anona kot Grič, se poleg Michelinove zvezdice ponašata tudi z zeleno zvezdico.
Večerje se je udeležilo 40 ljudi, med njimi tudi veleposlanica Republike Slovenije v Parizu, Metka Ipavic, prisotni so bili vodilni organizatorji potovanj iz Pariza in okolice, izjemni mediji in vplivneži, s katerimi so bile okrepljene interakcije. Dogodek je bil izveden z namenom boljše prepoznavnosti in percepcije Slovenije kot butične destinacije za vrhunska kulinarična doživetja na francoskem trgu.
V okviru večera je bila tudi izvedena video prezentacija, ki je posebej nagovorila poslovno javnost in vplivneže ter jim argumentirala zakaj naj Slovenijo umestijo na seznam destinacij, ki jih je potrebno obiskati.
VIR: STO