založba Beletrina in Ustanova Dr. Šiftarjeva fundacija vas vabita na prireditev ob izidu knjige


Drage bralke, dragi bralci,

založba Beletrina in Ustanova Dr. Šiftarjeva fundacija vas vabita na prireditev ob izidu knjige dr. Antona Vratuše in dr. Sandija Volka Trojno poslanstvo profesorja Urbana, ki bo potekala v sredo, 23. februarja 2022, ob 18. uri v Atriju ZRC v Ljubljani.

Knjigo bosta predstavila zgodovinar in soavtor dr. Sandi Volk ter avtor spremne besede zgodovinar dr. Jože Pirjevec. Dogajanje bo z glasbenim programom popestril Vlado Kreslin.
Vstop je prost.

O avtorju:
Anton Vratuša je bil med letoma 1943 in 1944 kot zastopnik OF in Komunistične stranke Slovenije (KSI) poslan na misijo v severno Italijo, ki so jo zasedali Nemci. V stikih z različnimi političnimi organi je igral vlogo diplomata, ki skuša postaviti politične temelje za tesnejše sodelovanje med slovensko OF in italijanskim odporništvom, predvsem seveda na nacionalno mešanih mejnih območjih. Knjiga nas popelje po njegovih poteh, srečanjih, dejavnostih in razmišljanjih od Mašuna na Snežniku in Vicenze ter Padove v deželi Veneto, »moralne italijanske prestolnice« Milana, vse do Bologne na skrajnem jugu okupirane Italije, z večkratnimi povratki na Primorsko in v Trst, torišče vseh zapletov med italijanskimi in slovenskimi antifašisti.

Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prijazno vabljeni!

PR: Beletrina