Spremljajte pestro septembrsko dogajanje na Beletrini.

Za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti.

Knjiga tedna
Dvodelna avtobiografska pripoved Menuet za kitaro Vitomila Zupana govori o oboroženem partizanskem odporu Slovencev proti italijanskemu in nemškemu okupatorju, v kateri se prvoosebni pripovedovalec Jakob Bergant - Berk poda v boj, ki ga vse bolj doživlja kot kaotičen boj za preživetje v nepregledni in nikoli končani vojni. Roman s svojo razdrobljenostjo in večplastnostjo preslikava človekovo dojemanje v času vojne – in postane labodji spev lažnemu blišču boja in junaštva.
/
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo se posvetili knjigi Zadnja vijoličasta bledivka, ki sta jo v sodelovanju napisali determinatorka gliv in amaterska mikologinja Katarina Grabnar Apostolides in pisateljica Ana Schnabl. O tem, kako je knjiga nastajala, sta se pogovarjali z voditeljem Sašem Puljarevićem.
/

Novica tedna
V petek, 22. septembra 2023, ob 20.00 bo v atriju Mestnega muzeja Ljubljana dramaturginja in pisateljica Eva Mahkovic predstavila svojo najnovejšo knjigo z naslovom Toxic. Pogovor bo vodila Manca G. Renko, ki je za knjigo prispevala spremno besedo, z branjem odlomkov pa ga bosta pospremili igralki Ajda Smrekar in Klara Kuk. Prijazno vabljeni, vstop je prost.
/
Ugodnost tedna
Septembra vam v branje priporočamo sedmi roman Dušana Čatra z naslovom Ekstrodeviško, v katerem spremljamo zapleteno in skrivnostno družinsko zgodbo, ki se odvija na obalah Jadrana. Knjiga vam je do konca septembra ali do razprodaje zaloge na voljo 30 % ugodneje.
/
Članek tedna
Na portalu AirBeletrina vas tedensko pričakujejo sveže vsebine. V branje vam tokrat priporočamo intervju z mednarodno uveljavljeno pisateljico, filozofinjo in sociologinjo Renato Salecl, ki je z Nežo Kokol spregovorila o svoji novi knjigi Čas grobosti.
/

PR - Beletrina, zavod za založniško dejavnost