Izdelana na Japonskem

Popolnoma nova Mazda CX-60 PHEV

  • Mazdin prvi priključni hibrid za evropski trg
  • Paradni konj – najzmogljivejši cestni model, ki ga je Mazda doslej izdelala
Leverkusen, 8. marec 2022. Povsem nova Mazda CX-60 PHEV je Mazdin prvi priključno hibridni model namenjen Evropi.

Mazdin najpomembnejši model zadnjih deset let, predstavlja vse, kar je podjetje vgradilo v svojo DNK v zadnjih 100 letih, od izjemnega zunanjega in notranjega oblikovanja do najboljše japonske izdelave, najnovejših inovacij na področju na uporabnika osredotočene tehnologije in vrhunskega pogonskega sklopa.

Lep in dinamičen stil popolnoma nove Mazda CX-60 PHEV odraža najnovejšo manifestacijo Mazdinega priznanega oblikovalskega jezika Kodo. Ta je sedaj združen z japonskim konceptom Ma, ki umirjeno in dostojanstveno lepoto praznega prostora združuje z odločnostjo in vzdržljivostjo tega osupljivega SUV-a.

Edinstveno Mazda in globoko zakoreninjena v japonski dediščini, CX-60 z notranjo zasnovo vrhunske kakovosti uvaja ideje Kaichôuja, harmonije, ki izhaja iz mešanja različnih materialov in tekstur, vključno z javorjevim lesom, nappa usnjem, japonskim tekstilom in kromiranimi detajli, in Musubu, edinstvenim japonskim načinom šivanja tekstila, ki je bil navdih za šivanje armaturne plošče.

Obdelava oblog iz javorjevega lesa odraža japonsko estetiko Hacho – asimetrično ravnovesje ali namerno neenakomernost. Različni vzorci in preja tkanih tkanin se občutljivo odzivajo na spremembe svetlobe, japonska tehnika šivanja, imenovana Kakenui, pa ustvarja izgled "visečega šiva" s presledki med obrobnimi tkaninami, ki razkrivajo pogled na material pod njim.

Izpopolnjene na človeka osredotočene tehnologije omogočajo še boljšo Jinba-Ittai vozno izkušnjo in bolj kot kdaj koli prej izpolnjujejo individualne npotrebe voznika. Inovativen Mazdin sistem za personalizacijo voznika bo prepoznal potnika na voznikovem sedežu in samodejno prilagodil okolico – položaj sedeža, volan, ogledala, HUD, celo nastavitve zvoka in klimatske naprave – tako, da bo ustrezal njihovi postavi in ​​osebnim preferencam.

Nova Mazda CX-60 PHEV je na čelu uvajanju Mazdine evropske ponudbe priključnih hibridnih modelov s pogonskim sklopom, ki združuje Skyactiv-G 2,5, štirivaljni bencinski motor z neposrednim vbrizgom z velikim 100 kW elektromotorjem, popolnoma novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in 355V, 17,8 kWh visoko zmogljivo baterijo.

Ta kombinacija motorja na notranje izgorevanje in elektromotorja zagotavlja skupno sistemsko moč 327 KM/241 kW in izjemen navor 500 Nm, zaradi česar je Mazda CX-60 PHEV najmočnejši cestni avtomobil, kar jih je Mazda kdaj izdelala. Mazda CX-60 PHEV zagotavlja impresivne zmogljivosti, saj pospeši od 0 do 100 km/h v samo 5,8 sekunde.

Kljub izjemnim zmogljivostim, pa nova Mazda PHEV kaže izjemne okoljske lastnosti. Kombinirana poraba goriva WLTP je le 1,5 l/100 km, kombinirana poraba CO2 WLTP pa le 33 g/km.

Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV omogoča 63 km vožnje na električni način, pri hitrosti 100 km/h ali manj.

Mazdina Skyactiv Multi-Solution fleksibilna arhitektura vključuje številne izboljšave, ki ponujajo odlično vozno dinamiko. Implementacija Mazdinega na uporabnika osredotočenega pristopa se kaže v izboljšani togosti karoserije, ki voznikom zagotavlja, da lahko občutijo odziv vozila brez zamika, sedeže, ki vsakemu potniku še olajšajo ohranjanje ravnotežja med premikanjem avtomobila, vzmetenje, ki stabilizira držo vozila med vožnjo, in Mazdin unikaten sistem nadzora stabilnosti vozila - Kinematic Posture Control (KPC).

Namestitev visokonapetostne baterije med sprednjo in zadnjo osjo ter čim nižje znotraj karoserije daje novi Mazdi CX-60 PHEV posebej nizko težišče. To v kombinaciji s stalnim sistemom štirikolesnega pogona, ki vključuje prenos navora med osema, daje avtomobilu vrhunsko vodljivost, ki je enaka najboljšim v premium segmentu.

Popolnoma nova Mazda CX-60 PHEV ima za podporo voznikom obsežno paleto naprednih varnostnih tehnologij i-Activsense, ki zagotavljajo vodilno aktivno varnost v razredu in ciljajo na varnostno oceno 5 zvezdic Euro NCAP.

Mazda CX-60 je opremljena z več novimi aktivnimi varnostnimi sistemi: See-Through View – 360° pogled naslednje generacije, ki izboljša vidljivost pri vožnji pri nizkih hitrostih; Pomoč pri zavijanju čez nasprotni vozni pas; Samodejno vzvratno zaviranje ob zaznani oviri; Ohranjanje voznega pasu v sili; i-Adaptive tempomat (i-ACC); in BSM Opozorilo za izstop vozila.

S predstavitvijo CX-60 PHEV je Mazda naredila pomemben korak k svoji ambiciji, da bo do leta 2050 popolnoma ogljično nevtralna. V prihodnjih letih bo Mazda še naprej razvijala elektrifikacijo v široki paleti novih izdelkov. Mazda MX-30 REV bo združila električni pogon z rotacijskim generatorjem. Slednji bo venomer poganjal elektromotor in tako nudil neomejen doseg. Leta 2023 bo podjetje predstavilo nov model, ki je večji od CX-60 in ima tri vrste sedežev.

PR: Mazda