Zadnja tri leta živim posebno življenje. Nenačrtovano. Marsikaj od tega, česar sem bila navajena, da je del mojega vsakdana, se je spremenilo. V tem času se vse vrti okoli mojega zdravja. To je sedaj moja prioriteta, edina tema in vsebina.

Sem živahna oseba, ki ni nikoli mirovala. Zasebno in karierno sem rada živela, potovala, se družila a tudi iskala velike projekte in se kdaj tudi postavila na čelo in vodila skupino ljudi. Mariborčanka, a usmerjena v svet. Veliko sem prepotovala, več kot leto dni živela na Kitajskem. Strahu nisem poznala, svet pa mi je bil vedno zanimiv in z radostjo sem ga raziskovala. V 2018 sem se srečala z neznanim občutkom, z utrujenostjo, drevenenjem nog in bolečinami. Počasi so se kopičile še druge težave in stare Mie skoraj ni bilo več.

»Gospa, leta so tukaj, morali se boste navaditi«
Kako se torej obnašati in kaj narediti, ko nenadoma telo ne deluje več, kakor prej, ko se pričnejo pojavljati težave. Pri meni se je začelo z nespečnostjo, utrujenostjo, nevrološkimi problemi, nihanjem pritiska in težavami s srcem.

Zdravniki so merili funkcije organov in niso vedeli, kaj bi z mano. Niso imeli odgovora, kaj se dogaja, in predlogi za pomoč so bili bolj ugibanja kot karkoli drugega. Čez čas so pokimali in rekli » avtoimuna bolezen« in s tem zaključili. In vse to je bilo pospremljeno marsikdaj z: » Gospa leta so tukaj, morali se boste navaditi«. No, pri nekaj čez petdeset nisem imela občutka, da je ok, da sem nemočna in nefunkcionalna.

Končno diagnoza
Kakšna je bila ta diagnoza in kako je Mia zaživela z njo, pa v izjemno čutni, drugače in navdihujoče zapisani zgodbi na portalu Navdihni me, ki ga izdajamo v Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o. https://navdihni.me/radovednost-je-moja-prijateljica/

VIR: Insights