Prve dneve junija je predstavnica ŠGZ preživela v Ghentu,

Prve dneve junija je predstavnica ŠGZ preživela v Ghentu, Belgiji, na uvodnem sestanku projekta COPILOT, ki ga koordinira organizacija Bio-base Europe Plant, vključene pa so še druge institucije in združenja iz Belgije, Finske, Španije, Irske, Danske, Češke in Francije.

Namen projekta je olajšati inovatorjem (mikro, malim in srednjim podjetjem) na področju biogospodarstva dostop do znanj in infrastrukture za potrebe komercializacije oz. skaliranja (scale-up) njihovih produktov, tehnologij in procesov preko i) zagotavljanja informacij o odprto dostopni pilotno-demonstracijski infrastrukturi z razvojem celovite podatkovne zbirke o razpoložljivosti te infrastrukture ter ii) oblikovanja bio-skupnosti, ki bo vključevala tudi manj zastopane regije, s ponudbo usposabljanj in finančno podporo.

V okviru projekta bo tako mogoče pridobiti sredstva v okviru treh razpisov:

  1. za nosilce odprto dostopne pilotno-demonstracijske infrastrukture na področju bio-gospodarstva, da se aktivno vključijo v bio-skupnost, organizirajo predstavitev infrastrukture in izobraževanje za inovatorje,
  2. za bio-inovatorje, da jim olajšamo dostop do novih znanj in priložnosti za predstavitev v poslovni mreži,
  3. za inovatorje in poslovno podporno okolje bodo na boljo potovalni vavčerji, ki jim bodo omogočili vpogled v delovanje pilotno-demonstracijske infrastrukture in mreženje
/

Za več informacij se lahko obrnete na Nino Meglič, nina.meglic@stajerskagz.si. V kolikor ste zainteresirani za sodelovanje v aktivnostih projekta oziroma prijavo na katerega od razpisov, spremljajte spletno stran ŠGZ in SRIP – Krožno gospodarstvo, kjer bomo sproti objavljali vse relevantne informacije.

Projekt podpira Circular Bio-based Europe Joint Undertaking in njegovi člani.

VIR - https://www.stajerskagz.si/