Vozniki, ki bodo prek spletnega portala Prevoz.org tedensko opravili več kot 10 voženj, bodo morali z 20. julijem dodatne vožnje doplačati. Na portalu so kot razlog za odločitev navedli večji nadzor voznikov, ki so več let izrabljali sistem. Za iskalce prevozov bo uporaba portala še naprej brezplačna.

Ljubljana, 10. julija - Vozniki, ki bodo prek spletnega portala Prevoz.org tedensko opravili več kot 10 voženj, bodo morali z 20. julijem dodatne vožnje doplačati. Na portalu so kot razlog za odločitev navedli večji nadzor voznikov, ki so več let izrabljali sistem. Za iskalce prevozov bo uporaba portala še naprej brezplačna.

Kot so lastniki portala pojasnili v objavi na svoji spletni strani, bo po novem vsak uporabnik, razen podjetij, tedensko prejel 10 brezplačnih žetonov v obliki kamel, ki pa se ne seštevajo. Omenjena žival sicer predstavlja logotip podjetja.

Z 10 brezplačnimi kamelami bodo uporabniki lahko izvedli 10 brezplačnih prevozov znotraj države, dodatne kamele pa bodo morali dokupiti. Ena kamela za izvedbo lokalnega prevoza bo vredna 10 centov, minimalno pa bo mogoče kupiti 100 kamel naenkrat, za kar bo treba odšteti 10 evrov. Davek na dodano vrednost je že vštet v ceno.

Za en dodaten prevoz na relaciji med Slovenijo, Hrvaško, Avstrijo in Italijo bo treba odšteti pet kamel oz. pol evra, za preostale države, kot je recimo Nemčija, pa 10 kamel oz. en evro.

Spremenjeni cenik bo začel veljati z 20. julijem, prvotno pa bi moral zaživeti z začetkom tega meseca.

Kot so poudarili lastniki portala, je bila odločitev za zaračunavanje prevozov težka, ampak nujno potrebna za nadaljnji razvoj ter vzdrževanje portala Prevoz.org. V sistem zaračunavanja ne bodo vključeni iskalci prevozov, tako da bo zanje portal še vedno brezplačen.

"Velik razlog za zaračunavanje je tudi večji nadzor voznikov, ki so leta izrabljali naš sistem za nespoštljiv odnos do iskalcev prevoza. Z zaračunavanjem pridobimo od voznikov dodatne podatke, s katerimi bomo lahko uspešno odstranili voznike, ki ne upoštevajo pravil spletne platforme Prevoz.org," so pojasnili.

Ob tem napovedujejo številne nadgradnje portala, ki bodo omogočile lažje povezovanje s ponudniki prevozov ter ocenjevanje obeh strani, ponudnikov in iskalcev prevozov.

vir: STAkrog