Predvidoma decembra bo ptujska bolnišnica odprla dolgo pričakovani urgentni center, vendar so pred odprtjem doživeli težave, saj so kletne prostore zalile po napaki izvajalca, ki je prav tako odgovoren za škodo. Kljub temu naj bi projekt zaključili v predvidenem finančnem okviru.

Predvidoma decembra bo ptujska bolnišnica odprla dolgo pričakovani urgentni center, vendar so pred odprtjem doživeli težave, saj so kletne prostore zalile vode po napaki izvajalca, ki je prav tako odgovoren za škodo. Kljub temu naj bi projekt zaključili v predvidenem finančnem okviru.

V. d. direktorja bolnišnice, Aleksander Voda, je pojasnil, da so oddali vlogo za pridobitev uporabnega dovoljenja in pričakujejo tehnični pregled 9. novembra. Delo v novih prostorih naj bi se začelo decembra. Kljub težavam s poplavljenimi kletnimi prostori zaradi napake pri vgrajenem materialu, naj bi izvajalec popravil škodo in nadaljeval s sanacijo.

Voda je izrazil prepričanje, da kakovost uporabljenih materialov ne sme biti vprašljiva, saj gre za projekt v vrednosti 4,5 milijona evrov. Obstaja pa še vprašanje o usodi nadgrajenega nadstropja nove urgence, kjer nameravajo preseliti dotrajan operacijski blok. Kljub dogovoru s prejšnjim vodstvom Ministrstva za zdravje, se zdaj soočajo z neznankami glede financiranja tega projekta.

Uredništvo