Kar nekaj občin v Sloveniji je, ki smo se izognili apokaliptičnim razsežnostim ujme, ki je prizadela Slovenijo.

Kar nekaj občin v Sloveniji je, ki smo se izognili apokaliptičnim razsežnostim ujme, ki je prizadela Slovenijo. Vzrok za nastalo situacijo tiči v mnogih dejavnikih, eden pa je gotovo ta, da je narava nepredvidljiva. Tako kot to pa je gotovo tudi dejstvo, da lahko dobri ljudje naredimo veliko za skupno dobro, če le stopimo skupaj. In to znamo. Presneto dobro. Sedaj je ta čas, na predvečer našega občinskega praznika in 30. Jezernikovih dni, nastopil. Le-te bomo obhajali z mislijo na tiste, ki bodo še mnoge dneve in noči preživeli s strahom v srcih in brez veselja na obrazu.

Čeprav poteka zbiranje pomoči za prizadete v poplavah na mnoge načine, Vam bomo v času vsakega dogodka v Jezernikovih dnevih omogočili, da z denarno pomočjo pomagate Koroškim občinam. Vaše prispevke bomo sprejemali na zato vzpostavljenih mestih na prizoriščih dogodkov. 

Zaživela je že aplikacija POPLAVE 2023 , prek katere lahko ponudimo pomoč v opremi ali prostovoljnem delu. Ob tem se Občina Lovrenc na Pohorju pridružuje PGD Lovrenc na Pohorju pri zbiranju pomoči tistim, ki jo trenutno na Koroškem najbolj nujno potrebujejo. Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko dobrine s spodnjega seznama prinesete  v Gasilski dom, Gornji trg 4, 2344 Lovrenc na Pohorju.

Dodatne informacije o zbiranju so vam na voljo na Facebook strani »POMOČ PRI POPLAVAH KOROŠKI – Lovrenc na Pohorju« ali na tel. 040 652 199.
 Seznam potreb:
- PRIPOMOČKI ZA ČIŠČENJE (vrečke za smeti, rokavice, čistila),
- BATERIJE,
- PRIPOMOČKI ZA HIGIJENO (ZA ODRASLE IN OTROKE – zobne ščetke, zobne paste, robčki, toaletni papir, vlažilni robčki, plenice  ipd.),
- ODEJE,
- USTEKLENIČENA VODA,
- KONZERVIRANA HRANA IN NEPOKVARLJIVA ZAPAKIRANA HRANA Z DALJŠIM ROKOM UPORABE  (testenine, riž, piškoti, konzerve, slani prigrizki, oreščki, ipd.),
- GUMIJASTI ŠKORNJI IN DRUGA ZAŠČITNA OPREMA (delovne hlače).
 
Zbrani material se bo sproti prevažal v prizadete občine.
Pomagajmo Koroški in hvala vsem, ki boste pomagali!

VIR: Občina Lovrenc Na Pohorju