Na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za nastanitveno turistično infrastrukturo je bilo v Pomurju uspešnih devet projektov v skupni vrednosti več kot devet milijonov evrov.

Moravske Toplice/Gornja Radgona/Banovci, 28. septembra - Na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za nastanitveno turistično infrastrukturo je bilo v Pomurju uspešnih devet projektov v skupni vrednosti več kot devet milijonov evrov. Terme Vivat bodo obnovile hotel, Radgonske Gorice zgradile penzion, med drugim bodo nastali tudi štirje glampingi.
 
Terme Banovci bodo razširile zmogljivosti in dogradile butični hotel Narcisa s štirimi zvezdicami. V to bodo vložili skoraj 6,5 milijona evrov, na razpisu pa so dobili skoraj 1,8 milijona evrov.

V Termah Vivat bo podjetje Počitek - Užitek z denarjem z razpisa rekonstruiralo nastanitveno turistično infrastrukturo. Ponudbo bodo nadgradili s trajnostno in energetsko učinkovitostjo ter jo dvignili s štirih na pet zvezdic. Vrednost naložbe je nekaj več kot dva milijona evrov, odobrili pa so jim sredstva v višini milijon evrov.

Podjetje Grede iz Tešanovcev načrtuje gradnjo gostišča z nastanitvijo Zlato polje v Tešanovcih. Na razpisu so jim odobrili 1,8 milijona evrov, vrednost projekta pa je nekaj več kot šest milijonov. Podjetje ELproing iz Murske Sobote načrtuje projekt Nindri Indri za oddih v naravi. Vrednost naložbe je 4,6 milijone evrov, odobrena sredstva pa znašajo 1,8 milijona evrov.

Med uspešnimi projekti je še glamping Suhi Vrh - postanek z razgledom. Podjetje Super 16 iz Ljubljane je zanj dobilo nekaj več kot 1,5 milijona evrov odobrenih sredstev, vrednost investicije pa je več kot 3,6 milijona evrov. Tudi družba Pannonian glamping iz Murska Sobota bo gradila; v Glamping Pannonia bo investirala malo manj kot 2,5 milijona evrov, odobrena sredstva na razpisu pa so milijon evrov.

Gostinstvo in turizem Šinkec bo v Moravskih Toplicah postavilo Glamping oazo. Vrednost naložbe je nekaj manj kot dva milijona evrov, odobrili pa so jim sredstva v višini skoraj 760.000 evrov. Podjetje Turizem in druge storitve iz Murske Sobote pa načrtuje Glamping park Pika. Vrednost investicije je 1,8 milijona evrov, odobrena sredstva na razpisu pa so malo manj kot 800.000 evrov.

Med izbranimi na razpisu je tudi podjetje Radgonske gorice iz Gornje Radgone, sicer znano po peničarstvu. Družba, ki letos praznuje 170 let obstoja, je dobila dobrih 560.000 evrov za okoli 3,1 milijona evrov vreden projekt ureditve butičnega penziona. Gradnjo so načrtovali za letos, a so jo zaradi letošnjih zahtevnih razmer preložili na prihodnje leto, so za STA povedali v Radgonskih goricah.

VIR: STAkrog