V nadaljevanju pošiljam sporočilo za javnost z najavo okrogle mize na temo Položaj invalidov in ostalih ranljivih skupin v Občini Šempeter-Vrtojba

Spoštovani predstavniki medijev!

V nadaljevanju pošiljam sporočilo za javnost z najavo okrogle mize na temo Položaj invalidov in ostalih ranljivih skupin v Občini Šempeter-Vrtojba:


Občina Šempeter-Vrtojba v sredo, 22. junija 2022, ob 13.00 v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici organizira okroglo mizo na temo »Položaj invalidov in ostalih ranljivih skupin v Občini Šempeter-Vrtojba«.


Na okrogli mizi bodo sodelovali mag. Valter Adamič, koordinator projekta Občina po meri invalidov, Ksenija Ušaj, višja svetovalka za družbene dejavnosti v Občini Šempeter-Vrtojba, in Klavdija Bizjak, predsednica občinskega Odbora za družbene dejavnosti – sociala in zdravstvo, ter predstavniki javnih zavodov in ustanov ter nevladnih organizacij, ki se jih obravnavano področje dotika.


V Občini Šempeter-Vrtojba smo začeli z neposrednimi pripravami projekta »Občina po meri invalidov« v sodelovanju s pobudnico projekta, Zvezo delovnih invalidov Slovenije in MDI Goriške kot koordinatorjem. V projekt so vključena številna lokalna društva invalidov in posamezni strokovnjaki s področij zdravstvenega in socialnega varstva, zaposlovanja ter mnogoterih drugih, ki pomagajo nadgrajevati obstoječe in graditi nove pristope na področju prilagajanja javnih storitev potrebam invalidov in ostalih ranljivih skupin. Hkrati to pomenu nov korak v smeri povezovanja in sodelovanja občin, ki so listino »Občina po meri invalidov« že prejeli.


Na občini želimo sprejeli ustrezne prilagoditve, ukrepe in dejavnosti, s katerimi bi invalidom in ostalim olajšali življenje. Zato se bomo na okrogli mizi osredotočili na iskanje možnosti za prilagoditev javnih storitev potrebam ranljivih skupin. V prvem delu srečanja bodo vsi prisotni predstavili svoj vidik in predloge za prilagoditev/izboljšanje/dopolnitev javnih storitev na območju občine. V drugem delu se bomo osredotočili na problematiko skupnih in različnih potreb invalidov in starostnikov in morebitnih skupnih storitev.


PR: Občina Šempeter-Vrtojba