Številni ste se, ker vas je vznemiril naslov članka v Štajerskem tedniku, 6. 9. 2022: "238 otrok se bo moralo znajti po svoje", na nas obrnili z vprašanji in prošnjami za dodatna pojasnila. Naslov članka je zavajajoč in ne odraža dejanskega stanja.

Mestni avtobus


Mestna občina Ptuj je bila v tej situaciji vseskozi na vezi z vodstvom Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in smo takoj prisluhnili njihovim potrebam ter skupaj z izvajalcem prevozov podjetjem Arriva d.d. pospešeno iskali najboljšo rešitev, zato vam zagotavljamo, da bo v najkrajšem možnem času tudi to urejeno.
V tem trenutku je 50 staršev izrazilo željo po dodatni liniji, zato so številke v naslovu pretirane.

Pobudo za dodatno postajo mestnega avtobusa na Puhovi cesti je podala Glasbena šola Karol Pahor Ptuj, ki je na novo lokacijo na Puhovo ulico z novim šolskim letom začasno preselila nekaj svojih programov. V Mestni občini Ptuj smo takoj pristopili k iskanju najboljše rešitve in naredili vse, kar je bilo v naši moči, da pomagamo staršem otrok, ki so izrazili zanimanje za transfer mestnega avtobusa od Dravske ulice 11 do Puhove ulice in nazaj.

Danes nam je glasbena šola posredovala urnik izvajanja programov na novi lokaciji in s tem dejansko tudi končne potrebe po izvajanju prevozov, kar je ključno za oblikovanje voznega reda, ki bo usklajen v tem tednu.

Predlog novega voznega reda vključuje ustavljanje tudi na Puhovi ulici, predvidoma med 14. in 19. uro.

Natančnejše informacije bomo v javnost posredovali v prihodnjih dneh, ko bosta dokončno usklajena nova trasa mestnega avtobusa in novi vozni red.

Hvala za razumevanje.

PR: MOP