vabimo vas na predstavitev nove knjige Vlaste Nussdorfer z naslovom Tanka črta, ki bo v sredo, 28. junija 2023, ob 19. uri na gradu Dvor v Preddvoru.

Spoštovani,

vabimo vas na predstavitev nove knjige Vlaste Nussdorfer z naslovom Tanka črta, ki bo v sredo, 28. junija 2023, ob 19. uri na gradu Dvor v Preddvoru. Svoje spomine na dolgoletno zahtevno delo tožilke bo avtorica bralcem predstavila v pogovoru, ki ga bo v prijetnem grajskem okolju vodil kulturni antropolog dr. Tomaž Simetinger.

Na dogodku bo avtorica orisala pretresljive primere sumljivih smrti ter svoja srečanja s storilci in žrtvami različnih kaznivih dejanj, kot so hudo spolno in družinsko nasilje, ropi, uboji in umori. V svoji knjigi nam namreč ponuja vpogled v kazenske postopke in njihove razplete, ki so pogosto odmevali v medijih in širši javnosti in je prva, ki slovenski javnosti podrobno predstavlja tožilski poklic.

Tanka črta je sicer druga avtobiografska knjiga dolgoletne priznane vrhovne tožilke in varuhinje človekovih pravic. Bralce je pred tremi leti že navdušila s knjigo Nekaj vam želim povedati (2020), tokrat pa se sprašuje, kako rešiti resnico iz klobčiča prikrivanj, izsiljevanj in laži ter odpihniti sleherni dvom, ki bi lahko vodil k oprostitvi krivih. Vlasta Nussdorfer v svoji novi knjigi nudi ne le zgodbe, temveč tudi premišljene refleksije o pravosodju, resnici in človeških usodah. S svojo izjemno pripovedno močjo nas popelje skozi temne kotičke človeške narave in nam pomaga bolje razumeti kompleksnost sodobnega pravosodja. Njeni zapisi nas vznemirjajo, a hkrati spodbujajo k razmisleku o tem, kaj je resnica, kako doseči pravičnost in kako se spopasti z moralnimi dilemami v sodobni družbi. V knjigi nas avtorica popelje skozi kompleksne kazenske postopke ter nam razkrije tako svoja srečanja s storilci kot tudi žrtvami teh dejanj. Pri tem nam pokaže različne plati pravosodnega sistema, pri čemer ne manjka tudi kritičnih razmišljanj o pasteh in izzivih, s katerimi se soočajo tožilci, odvetniki in sodniki.

Vabimo vas, da se udeležite pogovora, saj je knjiga Tanka črta nepogrešljivo branje za vse, ki jih zanimajo ozadja sodnih postopkov, moralne dileme in družbena vprašanja.

VIR Kreativna baza