Nova funkcija načrtovanja bo podpirala skupinski nadzor in prispevala k pravočasni realizaciji gradbenih in nepremičninskih projektov.


- Sporočilo za javnost -

Poenostavljen nadzor projekta z PlanRadarjevim novim orodjem za načrtovanje


PlanRadar, ena vodilnih evropskih digitalnih platform za upravljanje gradbišč in nepremičnin, je predstavila novo orodje za načrtovanje, namenjeno lajšanju izzivov pri gradnji in vzdrževanju, ki zagotavlja jasnejši nadzor nad nalogami in pomaga pri uresničevanju dogovorjenih rokov.

Nova funkcija ‘Gantt View’ nadgrajuje obstoječo platformo PlanRadar z vizualizacijo ključnih faz projekta. Uporabnikom omogoča, da v kombinaciji z enostavnim prikazom in uporabnikom prijaznim vmesnikom oblikujejo urnike projektov po standardnem, splošno priznanem Ganttovem modelu. 

Za razliko od drugih podobnih orodij ‘Gantt View’ deluje v okviru obstoječe funkcionalnosti programa PlanRadar Ticket, zato je bolj učinkovit, prilagodljiv in uporabniku prijazen. Uporabnikom omogoča popolno načrtovanje poteka projekta, saj iz obstoječih seznamov nalog sestavi jasne in zanesljive tabele, na katerih so prikazani ključni mejniki in poudarjeni prednostni ukrepi. Pomaga pri zgodnjem odkrivanju morebitnih težav, neposredno preprečuje zamude in zagotavlja, da projekti potekajo po začrtani poti.

Nova funkcija prav tako zagotavlja, da so zamude, ki se pojavijo v urniku, zlahka označene za hitro razrešitev, ob spremembah načrta projekta pa lahko uporabniki z drag&drop funkcionalnostjo preprosto potegnejo in spustijo elemente ter tako učinkovito in nemoteno posodobijo urnik. Vodjem projektov tako omogoča, da spremljajo vsakršne spontane spremembe ali novosti in zagotovi, da nič ne ostane neopaženo.

Program lahko deluje v povezavi z drugo priljubljeno programsko opremo za načrtovanje, saj lahko uporabniki uvozijo tudi načrte iz programov Primavera P6, Microsoft Project ali ASTA Powerproject. Uporabniki lahko nato v urnik dodajo svoje PlanRadar Ticket-e in po potrebi spreminjajo faze v programu PlanRadar.

Bojan Petković, direktor podjetja PlanRadar za Jugovzhodno Evropo, je ob uvedbi izboljšave povedal: "Uspeh vsakega projekta je odvisen od zmožnosti ekipe, da ostane na začrtani poti. Nikjer to ne velja bolj kot v gradbeništvu, kjer ima lahko najmanjša napaka ali pomanjkljivost velike posledice. Poleg tega je v fazo načrtovanja, gradnje in primopredaje vključenih toliko različnih subjektov, da je za spremljanje vseh vidikov potreben natančen in jasen časovni načrt z natančno dodeljenimi odgovornostmi. Če tega ne dosežemo, lahko pride do prekoračitve rokov, kar povzroči drage zamude. PlanRadarjevo orodje za načrtovanje je zasnovano tako, da to preprečuje. Za vodje projektov pomeni intuitivnim orodjem, s katerim lahko spremljajo napredek projekta, hkrati pa zagotavlja pregled nad drugim pristojnim osebjem." 

Sander Van de Rijdt, eden od izvršnih direktorjev PlanRadarja, dodaja: "Ob digitalizaciji gradbene industrije je pomembno tudi, da je vsaka nova tehnologija dostopna in prijazna vsem članom projektne skupine. Zato so bili uporabniku prijazni vmesniki osnovna zahteva ob snovanju tega dodatka, to pa tudi pomeni, da lahko s platformo brez težav dela vsakdo. Naša funkcionalnost ‘Gantt View’ se bo še naprej razvijala z novimi zmogljivostmi, ki jih bomo predstavili v bližnji prihodnosti. To je ena od številnih izboljšav platforme, ki jih nameravamo razviti v letošnjem letu in tudi pozneje, s čimer bomo gradbeni panogi ponudili orodja za podporo učinkovitejši izvedbi projektov ob manj ustvarjenih odpadkih in višji dodani vrednosti."

To najnovejšo funkcijo je PlanRadar uvedel takoj po lansiranju integracijske rešitve "PlanRadar Connect", kar je naslednji razvojni korak po uspešnem 69-milijonskem financiranju serije B. Sredstva so bila zbrana za nadaljnje izboljšanje raziskovalnih in razvojnih zmogljivosti podjetja in so bila namenjena številnim inovacijam, vključno z novim tehnološkim središčem in posebno projektno ekipo za inovacije izdelkov, ki bo podpirala rast in razvoj platforme. 

Če želite izvedeti več o novi funkcionalnosti za načrtovanje in širši platformi PlanRadar, kliknite tukaj

PR: Grayling