Podjetje je prejelo eno srebrno in tri bronaste nagrade ter imelo 46 finalistov za inovativne oblikovalske rešitve, ki izboljšujejo življenjski slog in izkušnje potrošnikov.

Podjetje je prejelo eno srebrno in tri bronaste nagrade ter imelo 46 finalistov za inovativne oblikovalske rešitve, ki izboljšujejo življenjski slog in izkušnje potrošnikov.


Ljubljana, 25. avgust 2023 – Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je prejelo priznanja za oblikovalsko odličnost na natečaju International Design Excellence Awards (IDEA) 2023, vključno z eno srebrno in tremi bronastimi nagradami ter imelo 46 finalistov. 


IDEA je eden najprestižnejših programov podeljevanja nagrad za oblikovanje na svetu, ki ga organizira Društvo industrijskih oblikovalcev Amerike (IDSA). IDEA je bila ustanovljena leta 1980 in priznava dosežke na področju industrijskega oblikovanja. Letos je IDEA izbrala zmagovalce v 20 kategorijah, vključno s kategorijami za dom, potrošniško tehnologijo in digitalno interakcijo. Ključna merila za ocenjevanje vključujejo tudi inovativnost oblikovanja, koristi za uporabnika, koristi za družbo in drugo. 

Oblikovanje Samsung odraža spreminjajoče se vrednote podjetja in inovativno tehnologijo. Podjetje je bilo priznano za svojo odličnost na področju oblikovanja, ki je osredotočeno na življenjski slog in izkušnje potrošnikov.

TM Roh, predsednik in vodja oblikovalskega centra podjetja Samsung Electronics, je poudaril pomen filozofije oblikovanja, ki je osredotočena na človeka: "Še naprej si bomo prizadevali za obogatitev življenja naših strank z oblikovanjem, ki je skladno z okoljem, in z bistvenim oblikovanjem, ki daje prednost jasnosti namena izdelka."

Samsung je prejel eno srebrno nagrado za naslednji vrhunski izdelek:

Sušilna omara Bespoke AirDresser je namenjena potrošnikom, ki želijo hitrejšo in lažjo nego oblačil. Omara uporablja umetno inteligenco za zagotavljanje bolj priročnega in higieničnega sušenja in osveževanja oblačil. 

Samsung je prejel tri bronaste nagrade za naslednje harmonične dizajne:

Čistilec vode Bespoke ima vgrajen modul za prečiščevanje vode, ki se vgradi pod pomivalno korito in ga uporabniki lahko uskladijo s kuhinjo, tako da lahko izberejo barvo pipe, ki ustreza njihovim željam in okusu.

Pralno-sušilni stroj Bespoke AI™ se ponaša s priročno zasnovo integrirano v oba stroja, višino reže, ki jo lahko priročno uporablja vsakdo, ter nadzorno ploščo, ki lahko upravlja tako pralni kot sušilni stroj.

Robotski sesalnik Bespoke Jet Bot AI+ izboljšuje funkcije avtonomne vožnje s pametnim upravljanjem z umetno inteligenco in prepoznavanjem ter razločevanjem ovir s 3D-senzorji.

50 nagrad za televizorje, gospodinjske aparate in pametne telefone - od oblikovanja izdelkov do uporabniške izkušnje

V kategoriji izdelkov so bili za finaliste razglašeni številni Samsung modeli, med njimi:
  • Novi televizor QLED 8K, ki z neskončnim zaslonom omogoča poglobljeno izkušnjo. 
  • Televizijski daljinski upravljalnik Solarcell, ki ima namesto baterij za enkratno uporabo solarno ploščo za priročno polnjenje. 
  • Pametna telefona Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4, ki omogočata najboljšo uporabniško izkušnjo z velikim zunanjim zaslonom v novi obliki.  
  • Prenosni računalniki Galaxy Book 3 Pro serije, ki zagotavljajo priročnejšo uporabniško izkušnjo z vrhunsko tanko kovinsko zasnovo in povezljivostjo s širokim naborom izdelkov Galaxy.

V drugih kategorijah so bile za finaliste imenovane tudi Samsung rešitve, ki upoštevajo dostopnost in okolje v katerem se uporabljajo:

  • Gesture UX, ki omogoča upravljanje televizijskih zaslonov in podnapisov na podlagi prepoznavanja gest rok, za izboljšanje gledalske izkušnje uporabnikov z okvaro sluha.
  • Samsung Space Tycoon, virtualni prostor in simulacija upravljanja na platformi Roblox, kjer lahko uporabniki ustvarjajo in igrajo igre ter delijo izkušnje z uporabo Samsung izdelkov. 


###

O podjetju Samsung Electronic
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

VIR: Millenium Promocija