Zimske počitniške delavnice za otroke




Otroke vabimo, da zimske šolske počitnice preživijo v družbi vrstnikov v Narodni galeriji, kjer bomo spoznavali umetnine, reševali galerijske uganke in veliko ustvarjali.

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta
Kdaj: ponedeljek in torek, 6. in 7. februar, ter četrtek in petek, 9. in 10. februar 2023, od 8.00 do 16.00
Cena posamezne delavnice (1 dan): 27 EUR, za člane Galovega kluba 24 EUR
Cena sklopa delavnic (4 dni): 108 EUR, za člane Galovega kluba 97 EUR
Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo
Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijavite se na povezavi ali po elektronski pošti dejavnosti@ng-slo.si Program:

1. dan: Galerijski škrat
Včasih so bili škrati splošno priznani člani človeške družbe. Vsi ljudje so škrate, bitja mraka in noči, redno videvali. V Narodni galeriji že vrsto let prebiva škrat Gal, ki se zanima za zgodovino in umetnost. Spoznali bomo njegovo zgodbo in še druge predstavnike škratovskega sveta. Na delavnici si bomo izdelali škrate, ki nas bodo za srečo spremljali skozi leto.

2. dan: Petični gospodiči in mične gospodične
Z galerijskih portretov nas opazujejo dame in gospodje, odeti v bogata oblačila z dragocenim nakitom in umetelnimi pričeskami. Spoznali bomo modne muhe preteklih časov in si pobliže pogledali portrete, ki jih je ustvaril slovenski slikar Matej Sternen. Lotili se bomo slikanja na posebej pripravljene plošče, da bodo slike še bolj zanimive, pa bomo barve obogatili z različnimi sestavinami, ki jih najdemo v vsaki kuhinji.

3. dan: Ljubezenske prigode galerijskih superjunakov
Lahko bi rekli, da sta februar in marec meseca zaljubljencev. 14. februarja praznujemo valentinovo, skoraj mesec zatem pa gregorjevo, ko se po ljudskem izročilu "ptički ženijo". Praznikov zaljubljencev se veselita tudi grška boginja ljubezni Afrodita in Kupid. V zbirki bomo spoznali zgodbe in prigode antičnih bogov in junakov, na delavnici pa izdelali voščilnico za zaljubljence in barčice, da jih bomo na gregorjevo lahko spustili po reki.

4. dan: Zimska pravljica
Ob zimskih prizorih na galerijskih umetninah bomo prebrali kakšno zimsko pravljico. Da nas ne bo zeblo, si bomo v ustvarjalnem ateljeju pripravili topel čaj, potem pa bomo ustvarjali lutke pravljičnih junakov in z njimi odigrali lutkovno predstavo.
Počitniške delavnice za mlade 12+: MangaMladi od dvanajstega leta dalje vabljeni, da se med zimskimi počitnicami z nami lotite zanimivih ustvarjalnih izzivov v družbi prijateljev in vrstnikov. Za tiste, ki si želite naučiti kakšno japonsko besedo ali dve, bo četrtek, 9. februar posvečen tudi kratkemu tečaju japonščine.
Kdaj: ponedeljek in torek, 6. in 7. februar, ter četrtek in petek, 9. in 10. februar 2023, od 10.00 do 15.00Zbirno mesto: V stekleni vhodni avli ob Robbovem vodnjaku, Prešernova cesta 24

Cena posamezne delavnice: 25 EUR
Cena sklopa delavnic (4 dni): 100 EUR
V ceno je vključena vstopnina v stalno zbirko, ustvarjalni material, vodenje in kosilo.
Prijavite se na povezavi ali po elektronski pošti dejavnosti@ng-slo.siProgram:6. februar: V tehniki akvarela bomo ustvarjali manga portrete.7. februar: Po navdihu romantičnih slik Stalne zbirke bomo risali manga ljubezenske prizore. 9. februar: Druženje bomo začeli s kratkim tečajem japonščine, nato pa si bomo ogledali občasno razstavo Matej Sternen ter se učili risanja figure.10. februar: Risali bomo na steklo in se spoznali z linijsko risbo.


VIR: NG