Oddaja, ki je vsak petek na 1. programu TV Slovenija postregla z dobro uro živih glasbenih izvedb in avtorskega humorja, se po novem letu umika s programa.

Oddaja, ki je vsak petek na 1. programu TV Slovenija postregla z dobro uro živih glasbenih izvedb in avtorskega humorja, se po novem letu umika s programa.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
19. december 2023 ob 9.37
Ljubljana - Televizija Slovenija
Ekipa ustvarjalcev pod vodstvom avtorjev oddaje Jureta Karasa in Blaža Švaba se je odločila, da si bo po treh res intenzivnih letih, v katerih je ekipa izjemnih glasbenikov pod vodstvom Mihe Goršeta in Martina Juharta ter producentskim vodstvom Matjaža Vlašiča ustvarila več kot 600 izvirnih posnetkov slovenskih skladb, v sodelovanju z najširšim naborom vrhunskih izvajalcev slovenske glasbene scene, privoščila predah.



Skoraj celotna ekipa ustvarjalcev V petek zvečer. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

V petek zvečer je v treh letih postala referenčna oddaja v slovenskem medijskem prostoru - tako glede kvalitete glasbenih izvedb (hišno skupino Diamanti sestavljajo Miha Gorše, Martin Juhart, Lovro Sadek, Mike Orešar, Tomaž Boškin, Jure Rozman, Maj Vlašič, Dejan Korenak, Goran Moskovski, Sara Lamprečnik, Lucija Marčič, Nejc Tratnjek in Goran Sarjaš), kot tudi glede zvočne obdelave, za katero skrbita mojster zvoka Metod Komatar in Tadej Mihelič z ekipo.

Glasbene izvedbe iz oddaje na družbenih omrežjih dosegajo vrhunska števila ogledov - samo Youtube kanal oddaje V petek zvečer je lani presegel skupno število 100 milijonov ogledov.

Ekipa humoristov v zasedbi Mario Ćulibrk, Miha Brajnik, Jernej Kogovšek, Lucija Harum in Niko Zagode je vsak teden postregla s humorističnimi skeči v scenariju in režiji Jureta Karasa. Številni skeči so zaživeli lastno življenje na družbenih omrežjih in postali samostojne spletne senzacije.

V petek zvečer je v treh letih postal prostor, kjer so slovenski glasbeniki lahko predstavili sebe in svoje delo in ustvarjalci upajo, da bo tovrstna platforma ostala stalnica RTV programa, v kakršnikoli obliki že.

Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan željo ekipe po predahu razume in spoštuje ter ob tem dodaja: “Smo pa v Razvedrilnem programu TV Slovenija ponosni, da je oddaja kot plod skupnega dela zunanje ekipe in urednice Ane Benkovič ter celotne izvedbene ekipe TV Slovenija tako uspešno promovirala vse zvrsti slovenske glasbe in naše odlične glasbenike. Načrt uredništva je, da že prihodnje leto začnemo s pripravami na novo razvedrilno glasbeno oddajo, ki bo luč televizijskega sveta ugledala leta 2025, ko naj bi se uredilo tudi primerno financiranje razvedrila na TV Slovenija.”