Iz uredništva smo vprašali Nino kaj je počela te dni.

Iz uredništva smo vprašali Nino kaj je počela te dni. Odgovorila je, da je zadovoljna, da s promocijo slovenskih filmov v bazi niso " čakali pomladi, ne na Maj" in so omogočili preko knjižnjic na Gorenjskem najem dvd - jev slovenskih filmov in brezplačni ogled velikega filmskega izbora tistim, ki se želijo preko spleta vpisati v bazo podatkov. Pisateljica pravi, da načeloma gleda predvsem evropske filme, vendar, ne slovenskih. 

Pisateljica pravi, da je od slovenskih filmov gledala: Srečo na vrvici, Poletje v školjki, Peščeni grad in še nekaj Hladnikovih filmov. Prav tako se spomni srečanja v nekem Jugo - nostalgičnem baru z režiserjem Košakom in družbo. "To je bilo pred 23 leti," pravi Nina "in po zaprtju lokala smo odšli v takratno Košakovo vilo za Bežigradom in smo si skupaj z družbo in v prisotnostni režiserja ogledali film Outsider"."Kmalu po tem srečanju s Košakom sem odšla ponovno v Španijo", nadaljuje pesnica.

Nina pravi, da je pred davnimi leti, začela gledati všečen film" Ljubezen nam je vsem v pogubo" in da si ga ni do konca ogledala, zato prav tako pravi, da je navdušena nad incijativo promocije slovenskih filmov, kajti tako je dobila priložnost ponovnega ogleda filma. Nina je nadaljevala s pripovedovanjem in nam je zaupala, da enkrat mesečno organizira "  home movie night", torej ogled filma na domu skupaj z znanci in prijatelji in dodaja, da ima pri filmih asociacijo na literaturo pisatelja Momo Kaporja, ki je zapisal, da idealna ženska ne obstaja, kajti fizično bi morala imeti 18 let, vendar bi morala poznati vse stare filme, da bi dosegla naziv popolnosti in ideala. 

V uredništu smo zadovoljni, da nas Nina obvešča o kulturnih inicijativah, vendar mislimo, da so majski topli meseci bolj primerni za poslušanje radija in branje spletnih medijev.

Vir: Nina Kosmač