Peter Mraz, inženir rudarstva in geotehnologije, s preko dvajsetletnimi izkušnjami v različnih vodstvenih vlogah, je strasten inovator, zagovornik trajnosti in moj »sošolec« pri izobraževanju za Experta ESRS. ESRS so novi standardi na področju trajnostnosti, ki vplivajo na poslovno poročanje podjetij na bistveno globljem nivoju.

Peter Mraz, inženir rudarstva in geotehnologije, s preko dvajsetletnimi izkušnjami v različnih vodstvenih vlogah, je strasten inovator, zagovornik trajnosti in moj »sošolec« pri izobraževanju za Experta ESRS. ESRS so novi standardi na področju trajnostnosti, ki vplivajo na poslovno poročanje podjetij na bistveno globljem nivoju. Nič več le ‘samoinicativno’ ali ‘prostovoljno’ – ampak obvezno in zahtevno. Ob Petru sem med prvimi 13-imi strokovnjaki_njami oz. Experti _njami ESRS v Sloveniji. Kot pravi mag. Anita Hrast, direktorica IRDO, izvajalca tega usposabljanja, smo prvi, pionirji – in kot taki nosimo posebno odgovornost. Vsak_a od 13-ih ekspertov_inj je edinstven_a – in zato je nastala serija prispevkov, kjer jih predstavljam skozi 10 hitrih vprašanj in odgovorov. Spoznali boste, da s(m)o pravi pionirji, prave pionirke tudi na kakšnem drugem področju in vsak_a od nas nosi pozitivno energijo. Želimo jo deliti z vami in jo širiti – v trajnostnostno dobro družbe, sveta. Naivno? Morda. Nujno? Zagotovo.


Piše mag. Natalie Cvikl Postružnik, prokuristka Insights, družbe za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o., v Navdihni me. Preberite zgodbo na: https://navdihni.me/peter-mraz-inovator-in-cebelar-druzbene-odgovornosti/

VIR: Navdihni.me