jesen že dobro trka na vrta, hladnejše temperature pa so s seboj prinesle tudi razgiban športni program. Skupaj smo obeležili državni praznik – Dan slovenskega športa – ter se v času Evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom pridno ukvarjali z različnimi športi. Kljub krajšim in hladnejšim dnevom pa športna aktivnost ne pozna zimskega spanca.

Spoštovani, 

jesen že dobro trka na vrta, hladnejše temperature pa so s seboj prinesle tudi razgiban športni program. Skupaj smo  obeležili državni praznik – Dan slovenskega športa – ter se v času Evropskega tedna športa med 23. in 30.  septembrom pridno ukvarjali z različnimi športi. Kljub krajšim in hladnejšim dnevom pa športna aktivnost ne pozna  zimskega spanca.  

V začetku septembra smo se ob in na trajnostnih grbinah družili na Jesenicah, ko smo v sodelovanju s Skupino SIJ – Slovenska industrija jekla in drugimi partnerji projekta v uporabo predali grbinasti poligon iz žlindre, ki je stranski  proizvod jeklarske industrije in ga pri gradnji poligona inovativno uporabljamo za izdelavo grbin in zavojev.  

Ob novi priložnosti partnerskega sodelovanja med Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in  Skupino SIJ se ponovno podajamo na grbine. Na Bledu je namreč zrasel nov trajnostni grbinasti poligon iz žlindre. Tako  skupaj s partnerji projekta – Občino Bled, Skupino SIJ, njeno družbo SIJ Acroni in podjetjem Planapark – prispevamo k zmanjšanju porabe naravnih virov tudi na področju športne infrastrukture. 

Nova blejska športna pridobitev bo prebujala jekleno voljo med vsemi, ki se bodo podali na grbine z željo razvijati  svojo gibalno kulturo.  

Vabimo Vas,  

da se nam pridružite na slavnostni otvoritvi
trajnostnega grbinastega poligona iz žlindre,  ki bo v petek, 13. oktobra 2023, ob 10.30 

ob stavbi
Infrastrukture Bled, Rečiška cesta 2, 4260 Bled. 
Slavnostne otvoritve se bodo udeležili župan Občine Bled Anton Mežan, podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Miran  Kos, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ mag. Sara Wagner, direktor podjetja Planapark, ki je  poligon zgradilo, Janez Bajda, ravnateljica Osnovne šole prof. dr. Josipa Premlja Bled Tanja Müller in vodja  regijske pisarne OKS – ZŠZ Jesenice Branko Jeršin. 

Otvoritveni dogodek bodo popestrili učenci Osnovne šole prof. dr. Josipa Premlja Bled z nastopom plesalk pod  mentorstvom Ane Hribar ter pevcev pod mentorstvom Primoža Mirtiča Dolenca in Mateje Sirk. Po koncu uradnega dela  otvoritve se bodo mladi športni navdušenci lahko spoznali z osnovnimi elementi vožnje po grbinah in se preizkusili v  drugih športnih izzivih. 

Vljudno vabljeni! 

VIR: OKS