Občina Gorje ima kljub svoji majhnosti uspešne športne predstavnike na svetovnem nivoju, kar stalno dokazujejo uspešni gorjanski biatlonci in tekači kot tudi 21-letna jazz plesalka Pia Iskra.

Občina Gorje ima kljub svoji majhnosti uspešne športne predstavnike na svetovnem nivoju, kar stalno dokazujejo uspešni gorjanski biatlonci in tekači kot tudi 21-letna jazz plesalka Pia Iskra. Pia in njeni soplesalci iz Plesnega kluba Bolero so v skupinskem nastopu že večkratni svetovni prvaki v modernih plesih. Za izredne uspehe jim je v imenu občine čestital tudi župan Občine Gorje Peter Torkar.

V lanskoletni sezoni so Pia Iskra in njeni soplesalci na svetnem prvenstvu v Belgiji prejeli zlato medaljo v jazz formaciji z naslovom Bella Hadid in tako obranili naziv svetovnega prvaka. Točko za njih je izdelal priznan slovenski plesalec in koreograf Matevž Česen, skupaj s trenerji Tianom Ćehićem, Laro Šlibar in Jakobom Kavškom. Pia, študentka Filozofske fakultete, pleše že od svojih treh let, ko jo je mami vpisala v Blejski plesni studio. Od takrat se od plesa ni ločila, od 7. leta pa jo je pot popeljala tudi na tekmovalne odre. Njena želja pa je bila že od nekdaj postati članica Plesnega kluba Bolero, kar ji je z najstniško strategijo tudi uspelo in tako je svoje plesno znanje širila v ljubljanski plesni šoli. Pia v prostem času v Gorjah uči ritmično gimnastiko pri ŠD Gazela in prodaja pecivo v Pekarni Planika. Poleg vsega naštetega pa tudi aktivno že eno leto pleše v odrskem muziklu Mamma Mia! Z gotovostjo lahko rečemo, da je Pia velik zgled pridnosti, vztrajnosti in predanosti plesu in nas navdušuje s svojo pozitivno energijo, saj kot pravi sama: »Najbolj me veseli, da nekoga naredim veselega s tistim, kar znam najbolje in to je s plesom«.

VIR: Občina Gorje