Danes praznujemo svetovni dan Zemlje, Spar Slovenija pa je ob tej priložnosti izdal vodnik za trajnostno nakupovanje.

Danes praznujemo svetovni dan Zemlje, Spar Slovenija pa je ob tej priložnosti izdal vodnik za trajnostno nakupovanje.

Kor pravijo, v Sparovih trgovinah dnevno nakupuje skoraj 200.000 kupcev, ki znotraj preprostega opravila, kot je obisk trgovine z živili, sprejmejo kar nekaj odločitev. »Vsaka od teh odločitev se na prvi pogled morda zdi nepomembna, a ko te odločitve dan za dnem sprejema stotisoče ljudi, se njihov vpliv poveča in je vse prej kot zanemarljiv. Prepričani smo, da bodo s pomočjo novega vodnika tudi začetniki na področju trajnostnega nakupovanja hitro napredovali in kaj kmalu postali zeleni mojstri ter tako v celoti izkoristili možnosti za trajnostni nakup, ki so jim na voljo v Sparovih trgovinah,« pravi Maša Šprajcar-Rančić, vodja trajnostnega razvoja v družbi Spar Slovenija.

Pri pripravi projekta so združili moči z Ekologi brez meja in skupaj pripravili Sparov vodnik za trajnostno nakupovanje, za katerega pravijo, da je zakladnica okolju prijaznih nasvetov in koristnih informacij, kako lahko kupci v Sparu nakupujejo trajnostno, zahvaljujoč ponudbi izdelkov in storitev, ki so jim tam na voljo.

Spar in Ekologi brez meja so medijem in trajnostnim vplivnežem s sprehodom po trgovini predstavili možnosti trajnostnega nakupovanja.

Spletni vplivnici Teja Jugovic in Jasna Mehle sta sprejeli tritedenski trajnostni izziv.

VIR: MM