Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing praznujejo pomemben proizvodni mejnik dirkalnika GR Supra GT4. Ob posebnem jubileju so izdali omejeno serijo vozil 100 Edition, ki je ekskluzivno namenjena zbirateljem.

  • Omejena serija 100 Edition je nastala ob izdelavi 100. primerka GR Supre GT4.
  • Gre za enega izmed najbolj redkih avtomobilov znamke Toyota, saj bodo izdelani le trije primerki.
  • Po en avtomobil je načrtovan za Evropo, Severno Ameriko in Azijo.

Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing praznujejo pomemben proizvodni mejnik dirkalnika GR Supra GT4. Ob posebnem jubileju so izdali omejeno serijo vozil 100 Edition, ki je ekskluzivno namenjena zbirateljem.

Omejena serija 100 Edition je nastala ob izdelavi 100. primerka dirkalnika GR Supre GT4. Izdelani bodo le trije primerki, kar pomeni, da gre za enega izmed najbolj redkih avtomobilov, ki so jih kdajkoli izdelali pri družbi Toyota. Po en avtomobil je načrtovan za Evropo, Severno Ameriko in Azijo.

GR Supra GT4 100 Edition je na voljo izključno v barvi Plasma Orange in se barvno ujema z zunanjostjo modela omejene serije GR Supra GT4 100 Edition Tribute, ki bo v Evropi na voljo ob koncu letošnjega leta.

Modeli omejene serije 100 Edition niso homologirani in so namenjeni izključno za uporabo na dirkališču. Temeljijo na izboljšani različici modela GR Supra GT4 EVO, ki zmore osupljivih 450 konjskih moči. Supro 100 Edition, ki je namenjena predvsem zbirateljem, še zdaleč ne odlikuje le edinstvena barva, temveč tudi številne funkcije, ki povečujejo njeno atraktivnost in izboljšujejo njene zmogljivosti. Med drugim ima na pokrovu motroja večji zračnik, poleg tega pa je opremljena z novimi aerodinamičnimi dodatki za izboljšanje tlačne sile. Trije primerki omejene serije bodo opremljeni z novim izpušnim sistemom brez dušilca, ki poudarja mogočen zvok 3,0-litrskega šestvaljnika s turbopolnilnikom. Takoimenovani Power Stick, ki uravnava izhodno moč motorja, bo prav tako izdelan v barvi Plasma Orange.

Avtomobil odlikuje še nekaj ekskluzivnih dodatkov, med katerimi velja omeniti bočna ogledala iz ogljikovih vlaken, posebne žaromete LED in unikaten sovoznikov sedež. Ekskluziven status avtomobila je izražen tudi z izvezenimi logotipi 100 Edition na obeh sedežih in edinstveno značko na armaturni plošči. Prepoznavni logotip krasi tudi prevleko, ki avtomobil med shranjevanjem varuje pred prahom in umazanijo.

Cena GR Supre GT4 100 Edition znaša 220.000 evrov brez davkov in stroškov dostave.

GR Supra GT4 je bila predstavljena v začetku leta 2020 in od takrat velja za enega izmed najuspešnejših dirkalnikov GT4, ki se ponaša z zmagami v evropskem, francoskem, britanskem in skandinavskem prvenstvu GT4, slavil pa je tudi na nemški seriji DTM Trophy, japonski seriji Super Taikyu ter severnoameriških serijah IMSA Michelin Pilot Challenge in Pirelli GT4 America. Pri TOYOTA GAZOO Racing so v začetku tega leta predstavili posodobljeno različico GR Supra GT4 EVO. Od začetka sezone so dirkalniki GR Supra GT4 sodelovali na več kot 300 dirkah ter dosegli 43 zmag in 125 uvrstitev na zmagovalni oder.

»Dirkalnika GR Supra GT4 in GR Supra GT4 EVO smo razvili za naše stranke, ki na različnih koncih sveta sodelujejo na dirkaških serijah GT4. V samo treh letih smo dosegli mejnik 100 izdelanih primerkov, kar je dokaz edinstvenosti in kakovosti tega avtomobila. Sedaj smo ta mejnik izkoristili za izdelavo zelo posebnega in redkega modela. Trije primerki GR Supra GT4 100 Edition so izdelani za zbiratelje in prijatelje znamke Toyota, ki bodo poleg dragocenega zbirateljskega primerka dobili tudi priložnost za izdatno mero zabave na dirkališčih,« pojasnjuje Hendrik Schietzel, vodja oddelka za stranke pri TOYOTA GAZOO Racing Europe v Kölnu v Nemčiji.



VIR: Toyota Adria