Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s projektom Olimpijski festival Pariz 2024 vzdušje olimpijskih iger ponuja tudi vsem navijačem, ki niso odpotovali v francosko prestolnico.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s projektom Olimpijski festival Pariz 2024 vzdušje olimpijskih iger ponuja tudi vsem navijačem, ki niso odpotovali v francosko prestolnico. V sodelovanju s Športno zvezo Koper, Mestno občino Koper in koprskimi športnimi društvi od sobote, 27. julija do torka, 30. julija, organiziral nepozaben Olimpijski festival v Kopru. Dogajanje se je odvijalo v Centru športov na mivki, kjer so obiskovalci lahko začutili pravo olimpijsko navijaško mrzlico. Nastope #TeamSlovenia so spremljali v živo na velikem zaslonu, kar je omogočilo posebno povezanost s slovenskimi športniki, ki so tekmovali na olimpijskih igrah v Parizu. Danes se dogajanje seli na Letno kopališče v Celje.
 
Center športov na mivki v Kopru je bilo od sobote do torka v popoldanskih urah prizorišče razburljivih športnih aktivnosti. Udeleženci so se ob spremljanju neposrednih TV prenosov na velikem zaslonu lahko tudi sami preizkusili v različnih športnih panogah kot so kajak kanu, športno plezanje, curling, odbojka na mivki, košarka na vozičkih in akrobatika. Poleg teh so se obiskovalci lahko pomerili tudi v številnih drugih športnih izzivih.

 
Olimpijski festival je priložnost za vse generacije, da doživijo olimpijsko vzdušje in podprejo slovenske olimpijce in olimpijke. Prisotne na festivalu so s svojim obiskom počastili olimpijec in izvrsten mentor plavanja za najmlajše s svojo plavalno šolo Go Swim Matjaž Markič, kajakašica na mirnih vodah, olimpijka Špela Ponomarenko Janič, reprezentančni trener v športnem plezanju Luka Fonda, direktor Rokometnega društva Koper Nejc Poklar, kajakaš na mirnih vodah olimpijec Jernej Župančič Regent, Rado Gregorič, kondicijski trener Tonija Vodiška, veslača olimpijca Andrej Hrabar in Matija Pavšič in Arturo Steffe, predsednik Športne zveze Koper.
 
Poleg športnih spretnosti in navijaške energije so obiskovalci lahko preverili tudi svoje olimpijsko znanje. Vsak dan dogajanja je potekal Olimpijski kviz, na katerem so udeleženci imeli priložnost osvojiti številne nagrade, ki so jih zagotovili partnerji dogodka: VISA, SKB d.d. in Knoppers. Morda je k zlati olimpijski kolajni Andreje Leški kanček sreče prinesla tudi SKB banka, ki podarja kovance sreče in vse slovenske navijače spodbuja, da vržejo kovanec sreče za naše junakinje in junake v Parizu. Na njihovi spletni strani www.skb.si/zasreco  lahko še vedno vržete virtualni kovanec in s tem zaželite srečo športnikom na OI, prav tako pa SKB banka za vsak met prispeva donacijo k razvoju perspektivnih mladih športnikov. K nagradni igri pa je pristopila tudi VISA, ki podarja sončna očala. VISA je vodilni partner v digitalnih plačilih in dolgoletni svetovni partner olimpijskih iger. Svojo podporo nudi tudi našemu olimpijcu Toniju Vodišku iz Kopra, ki bo na olimpijskih igrah v formuli kajt nastopil 4. avgusta. Na Olimpijskem festivalu, obiščite VISA foto kotiček, kjer se lahko fotografirate kot kajter – sledite Instagram profilu @visa_slovenija, tagajte @visa_slovenijo in delite objavo na Instagramu. Vroče temperature pa so hladili sladoledi Ljubljanskih mlekarn.
 
Organizatorji zadnji dan dogajanja na vsaki lokaciji med vsemi udeleženci izžrebajo praktične nagrade, ki jih prispevajo: OKS-ZŠZ, Skupina SIJ, VISA, SKB banka in Knoppers
Olimpijski festival Pariz 2024 v Kopru je bil resnično nepozaben; združil je športne navdušence in ustvaril čudovito vzdušje. Ob koncu jih je preko TV zaslona z zlatom okoli vratu pozdravila tudi domačinka Andreja Leški.
 
V prihodnjih dneh in tednih nas obiščite v Celju, Zagorju, na Ptuju in ob Velenjskem jezeru.
Doživite olimpijske igre in se nam pridružite na enem od Olimpijskih festivalov po Sloveniji!

VIR: OKS