Mestna občina Koper bo tudi julija priredila dražbo nepremičnin v njeni lasti, na katero je uvrstila devet nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov. Med atraktivnejšimi je del večstanovanjske stavbe na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih.

Mestna občina Koper bo tudi julija priredila dražbo nepremičnin v njeni lasti, na katero je uvrstila devet nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov. Med atraktivnejšimi je del večstanovanjske stavbe na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Gre za pritlično dvosobno stanovanje s kletjo v izmeri 42,33 m². Občina ga prodaja po izklicni ceni 129.000 evrov.

Stanovanje obsega kuhinjo z jedilnico in bivalnim prostorom, sobo, manjši predprostor in kopalnico. Ima zahodno lego in izhod na vrt, parkiranje je možno ob stavbi. V bližini so trgovina, vrtec in vsa potrebna infrastruktura, urejena je tudi povezava javnega prometa do središča Kopra. 

V naselju Montinjan občina prodaja nepremičnino v skupni izmeri 111 m², ki obsega zemljišče pod dotrajanim pomožnim kmetijskim objektom v izmeri 46 m², dvorišče in del nekategorizirane poti. Izklicna cena je postavljena pri 34.425 evrih. 

V naselju Spodnje Škofije je po izklicni ceni 208.587 evrov naprodaj sklop nepremičnin v skupni izmeri 1.039 m². Zemljišča so na ureditvenem območju za poselitev, na območju za stanovanja, na njih pa stojita dva pomožna kmetijska objekta. 

Občina je na seznam nepremičnin sicer uvrstila še več nepozidanih stavbnih zemljišč, ki so na ureditvenem območju za poselitev. Med njimi je 505 m² veliko zemljišče v Škocjanu, za katero si občina želi iztržiti vsaj 66.940 evrov, 304 m² veliko zemljišče v Elerjih, ki ga prodaja po izklicni ceni 37.390 evrov, 213 m² veliko zemljišče v Krkavčah, ki ga ponuja za 55.380 evrov, in 444 m² veliko zemljišče v naselju Barižoni, katerega vrednost je ocenjena na 52.920 evrov.

Na ureditvenem območju za poselitev sta tudi nepremičnini z oljčnikoma v Šmarjah in Hrvatinih. Zemljišče v Šmarjah, v izmeri 284 m², se prodaja za 114.759 evrov, nepremičninski sklop v Hrvatinih, v skupni izmeri 737 m², pa za 130.507 evrov. 

Javna dražba bo v četrtek, 13. julija, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10, medtem ko morajo zainteresirani za posamezne nepremičnine varščino vplačati do vključno ponedeljka, 10. julija. Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na julijsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin.

VIR: MOK