Oktober na HBO Max streaming platformo prinaša premiero druge sezone Max Original serije „30 kovancev“ mojstra grozljivk Álexa de la Iglesie, drugo sezonu zgodovinske HBO drame „Pozlačena doba“, sedmo sezono kultne animirane serije „Rick in Morty“ kot tudi novo serijo „Zimski kralj“ o priljubljenih legendah o kralju Arturju.

Oktober na HBO Max streaming platformo prinaša premiero druge sezone Max Original serije „30 kovancev“ mojstra grozljivk Álexa de la Iglesie, drugo sezonu zgodovinske HBO drame „Pozlačena doba“, sedmo sezono kultne animirane serije „Rick in Morty“ kot tudi novo serijo „Zimski kralj“ o priljubljenih legendah o kralju Arturju. V oktobru bo premiero doživel še Max Original dokumentarni film „Moj muslimanski mož“, ki je imel mednarodno premiero na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu. Od filmov na program prihaja strašljivi triler „Papežev eksorcist“ z Russellom Croweom v glavni vlogi, zatem film „Veliki George Foreman“, ki temelji na neverjetni resnični zgodbi o najbolj nepričakovanem svetovnem prvaku v boksu.
30 KOVANCEV (30 Coins aka. 30 Monedas)

HBO MAX PREMIERA: 23. oktober

HBO premiera: 23. oktober ob 21:35

2023 | grozljivka, triler | Max Original |  2. sezona

Hvaljeni mojster grozljivk Álex de la Iglesia je režiser in soscenarist "30 kovancev" (30 Monedas), čigar zgodba se odvija v vrtoglavem svetu, v katerem nič ni, kot se zdi – in nobenemu ni mogoče verjeti. Po padcu Pedraze v drugi sezoni najdemo očeta Vergara (Eduard Fernández) in Eleno (Megan Montaner) v peklu. V svetu živih pa vplivni vodja sekte Christian Barbrow (Paul Giamatti) kuje mračno zaroto, kako bo ponovno zbral 30 kovancev za zlobni ritual. Medtem ko nekdanji prebivalci Pedraze poskušajo odkriti skrivnosti, ki se skrivajo za strahotami, ki so jih doživeli v ujetništvu, Vergara sodeluje z nekdanjimi sovražniki v strašni tekmi, da bi preprečil Barbrowovo vladavino uničenja – in konca sveta.
POZLAČENA DOBA (The Gilded Age)

HBO MAX PREMIERA: 30. oktober

HBO premiera: 30. oktober ob 20:00

2023 | zgodovinska drama | HBO Original | 2. sezona

Mlada ženska se znajde sredi spopada med starimi in novimi bogataši v newyorški visoki družbi konec 19. stoletja.
RICK IN MORTY (Rick And Morty)

HBO MAX PREMIERA: 16. oktober

2023 | komedija, ZF | Adult Swim | 7. sezona

Sedma sezona je in možnosti so neskončne: Kaj se dogaja z Jerryjem? Se bodo sploh kdaj vrnili v srednjo šolo? Morda ne! Pa poglejmo!
ZIMSKI KRALJ (The Winter King)

HBO MAX PREMIERA: 6. oktober

2023 | drama| nova serija

Serija "Zimski kralj", posneta po knjižni trilogiji "Warlord Chronicles" avtorja Bernarda Cornwella, je drzen in revizionističen pogled na priljubljene legende o kralju Arturju. Zgodba je postavljena v 5. stoletje, veliko preden je bila Britanija združena, v surovo deželo sprtih frakcij in plemen, kjer so bila življenja pogosto krhka in hitro minljiva. Serija spremlja Arturja Pendragona, ki se od izobčenca vzpenja do legendarnega bojevnika in vodje naroda.

NAŠA ZASTAVA POMENI SMRT (Our Flag Means Death)

DOSTOPNO TAKOJ NA HBO MAXU

2022 | komedija | Max Original | 2. sezona

Avtor David Jenkins in izvršni producent Taika Waititi prinašata edinstveno kostumsko komedijo, približno osnovano po resničnih prigodah aristokrata Steda Bonneta (Rhys Darby). Ko je privilegije očarljivega gentlemana zamenjal z življenjem razbojniškega pustolovca, je Stede kapitan piratske ladje Revenge. Medtem ko se prilagaja odprtemu morju, se spoprijatelji z zloglasnim gusarskim kapitanom Črnobradcem (Waititi) in prizadeva si za spoštovanje svoje zmedene posadke, pri čemer se na vsakem koraku sooča z novimi grožnjami. Nesramno zabaven in skrajno očarljiv film vabi občinstvo, da se potopi v svet nevarnosti, plena in obilice kaosa.
PATRULJA PREKLETIH (Doom Patrol)

HBO MAX PREMIERA: 13. oktober

2022 | komedija | Max Original | 4. sezona

Četrta sezona se začne z ekipo, ki nepričakovano odpotuje v prihodnost in naleti na neljubo presenečenje. Soočeni z neizbežnim propadom se morajo enkrat za vselej odločiti, kaj je pomembnejše: lastna sreča ali usoda sveta?
MOJ MUSLIMANSKI MOŽ (My Muslim Husband)

HBO MAX PREMIERA: 27. oktober

2023 | Max Original | dokumentarni film

Alexandra se poroči z Danielom, mladim romunskim spreobrnjencem v islam. Verjame, da bo odprtost za spoznavanje drugačne kulture njeni novi družini omogočila, da bo našla srečo in skladnost. Toda kmalu se mora mladi par soočiti ne le z versko diskriminacijo družbe, temveč tudi z drugimi predsodki. Alexandra in Daniel se morata boriti drug za drugega in za svoj odnos, čeprav to pomeni, da morata za seboj pustiti svoj stari jaz ali iz svojega življenja izključiti nekatere ljudi.
KOLOVODJA: PRIMER BLING RING” (The Ringleader: The Case Of The Bling Ring)

DOSTOPNO TAKOJ NA HBO MAXU

HBO premiera: 19. oktober ob 21:30

2023 | HBO Original | dokumentarni film

Dokumentarec o Rachel Lee, vodji skupine tatov v Hollywoodu leta 2009, znani kot “Bling Ring”.
DONYALE LUNA: SUPERMODEL (Donyale Luna: Supermodel)

DOSTOPNO TAKOJ NA HBO MAXU

HBO premiera: 26. oktober ob 21:30

2023 | HBO Original | dokumentarni film

Dokumentarec raziskuje neverjetno življenje in kariero Donyale Luna. Kot prvi temnopolti supermodel je bila ena od manekenk, ki so v 60-ih letih krasile naslovnice revij Vogue in Harper's Bazaar ter spodbudile nastanek raznolikih lepotnih meril.

 
JAMIE PROTI BRITNEY: SOJENJE MED OČETOM IN HČERKO (Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials)

HBO MAX PREMIERA: 24. oktober

2023 | dokumentarni film

Po trinajstih letih je Britney Spears prosta očetovega skrbništva. Je Jamie skušal rešiti hčer ali je šlo za načrt o nadzoru življenja pop zvezde?

 

POGREŠANA (Missing (2023))

HBO MAX PREMIERA: 27. oktober

HBO premiera: 27. oktober ob 22:15

2023 | triler | film

Storm Reid (Euphoria v distopični seriji "The Last of Us" na programu HBO) je v napetem trilerju June, najstnica, katere mati izgine brez sledu. Da bi jo našla, mora June uporabiti vso tehnologijo, ki ji je na voljo, vendar pri tem naleti na veliko več, kot je pričakovala.

 

PAPEŽEV EKSORCIST (The Pope's Exorcist)

HBO MAX PREMIERA: 22. oktober

HBO premiera: 22. oktober ob 20:00

2023 | grozljivka | film

Russell Crowe v vlogi uradnega vatikanskega eksorcista očeta Amortha, ki razkrije tajno zaroto, medtem ko preiskuje demonsko obsedenost otroka.
VELIKI GEORGE FOREMAN (Big George Foreman: The Miraculous Story Of The Once And Future Heavyweight)

DOSTOPNO TAKOJ NA HBO MAXU

2023 | biografska drama | film

Film je posnet po izjemni resnični zgodbi o enem največjih povratkov vseh časov in transformacijski moči druge priložnosti. Zaradi revnega otroštva je Foreman usmeril svojo jezo v to, da je postal dobitnik zlate olimpijske medalje in svetovni boksarski prvak v težki kategoriji; temu je sledila skoraj smrtna izkušnja, ki ga je iz boksarskega ringa popeljala na cerkveno prižnico. Ko vidi, kako se njegova skupnost spopada z duhovnimi in finančnimi težavami, se Foreman vrne v ring in se kot športnik zapiše v zgodovino, tako da si povrne naslov ter postane najstarejši in najbolj neverjeten svetovni boksarski prvak v težki kategoriji.

 
MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN (The Meg 2)

DOSTOPNO TAKOJ NA HBO MAXU

HBO premiera: 8. oktober ob 20:00

2023 | akcija, SF | film

Pripravite se na naval adrenalina v vznemirljivi zgodbi, ki nadaljuje filmsko uspešnico iz leta 2018 ter ponese dogajanje v še večje globine z ogromnimi morskimi psi! Film se odpravi v neznane vode z Jasonom Stathamom in akcijsko legendo Wu Jingom, ki vodita raziskovalno ekipo na potopu v največje globine oceana. Njihova odprava se sprevrže v kaos, ko zlonamerna rudarska operacija ogrozi njihovo misijo in jih prisili v boj za preživetje. Naši junaki, ki se soočajo z velikanskimi morskimi plenilci in neizprosnimi izkoriščevalci okolja, morajo prehiteti, prelisičiti in preglasiti živalske in človeške nasprotnike v napeti dirki s časom. Doživite najbolj naelektreno kinematografsko izkušnjo leta – kjer globine oceana presega le še čisto, neustavljivo vznemirjenje.

VIR: WBD