V Zavodu Celeia Celje so s partnerji pripravili 3. festival Rol.CE & Vin.CE. Več kot 1.200 obiskovalcev je okušalo znamenito celjsko rolco ter vina devetih vinarjev. Nekaj se jih je udeležilo tudi delavnice peke rolce v Tehnoparku Celje.

V Zavodu Celeia Celje so s partnerji pripravili 3. festival Rol.CE & Vin.CE. Več kot 1.200 obiskovalcev je okušalo znamenito celjsko rolco ter vina devetih vinarjev. Nekaj se jih je udeležilo tudi delavnice peke rolce v Tehnoparku Celje.

Tretja izvedba festivala Rol.CE & Vin.CE je z odličnim obiskom in zadovoljstvom tako obiskovalcev kot ponudnikov potrdila, da so programske usmeritve eno-gastronomskega dogodka tako z zabavnim kot z izobraževalnim programom prave. »Na še enem od dogajališč v starem mestnem jedru na stičišču Gubčeve in Lilekove ulice v Celju smo tokrat na zdaj že tradicionalnem festivalu našteli 20% več obiskovalcev kot lani. Ti so se, zavoljo dodatnih programskih vsebin (dj, plesni nastop, glasbeni koncert) in predvsem zanimive ter kakovostne ponudbe rolc in žlahtne kapljice, na dogodku zadržali dlje kot v preteklosti,« je festivalsko dogajanje Rol.CE & Vin.CE ocenila mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje ter dodala, da obiskovalci odlično sprejemajo tudi trajnostno naravnane dogodke in jim denimo plačilo kavcije za priložnostni kozarec za vino predstavlja povsem običajno prakso. Kakšnih 150 je kozarec tokrat celo obdržalo in odneslo domov.

Znamenito celjsko rolco so tudi tokrat pekli štirje ponudniki. »S festivalom, vzdušjem in obiskom smo zelo zadovoljni. Ocenjujemo, da smo prodali 20% več rolc kot lani,« je povedal Leon Leber iz Pekarne, slaščičarne in kavarne Rolca. Odličen je bil tudi obisk delavnice peke celjske rolce, ki je v Tehnoparku Celje potekala v sodelovanju s slaščičarskimi mojstri celjske Srednje šole za gostinstvo in turizem ter Alenko Vodončnik. Oba termina sta bila zasedena do zadnjega razpoložljivega mesta. Peke rolc se je tako lotilo 30 udeležencev delavnice.

Poleg rolc je za pestro ponudbo na stojnicah poskrbelo devet vinarjev iz okolice Celja in vinorodnega okoliša Štajerska. Eden od njih, Peter Glavač, je sodelovanje na festivalu ocenil s pohvalnimi besedami: »Bilo je res odlično. Vsako leto je boljše, večji obisk. Veseli me predvsem tudi to, da obiskovalce, ob tem, ko si privoščijo kakšen kozarček, zanima še od kod smo, kako pridelujemo vino, kje ga lahko kupijo. Na le prodajamo, tudi izobražujemo in dvigujemo kulturo pitja vina. Največ smo sicer prodali aromatičnega in slajšega muškata ter zrelega in kompleksnega chardonnaya

Za zabavni del festivalskega dogajanje, ki so ga pripravili partnerji: Zavod Celeia Celje, Druščina Vin.CE, Pekarna, kavarna in slaščičarna Rolca, Tehnopark Celje in Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, so poskrbeli DJ El Timo, članice plesne zasedbe Force in glasbena skupina Pižoni.

VIR: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje