obvestilo

Datum objave: 06.10.2022

Spoštovani imetniki pravic,
obveščamo vas, da smo konec septembra 2022 skladno z zakonodajo in akti opravilli:
- delitev avtorskih honorarjev iz naslova pravice radiodifuzne retransmisije v primeru kabelske retransmisije AV del za leto 2021 in
- delitev nadomestil za tonsko ali vizualno snemanje, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe za leta 2019, 2020 in 2021 za soavtorje, izvajalce in filmske producente (vsa nadomestila, prejeta v poslovnem letu 2021 od Kopriva, k.o.).
Imetnikom pravic, ki smo jim obračunali avtorski honorar in/ali nadomestilo, smo po pošti poslali obvestilo o višini avtorskega honorarja in/ali nadomestila za izplačilo. Imetnike, ki so prejeli obvestilo, prosimo, da natančno preverijo podatke, navedene na obvestilu:
- ime in priimek,
- naslov stalnega prebivališča,
- številko transakcijskega računa in
- davčno številko.
Če znesek izračunanega nadomestila dosega minimalno vsoto za izplačilo (10 €) in že razpolagamo z vsemi podatki, potrebnimi za nakazilo, bomo avtorski honorar/nadomestilo izplačali predvidoma v petek, 21. 10. 2022.

Če so podatki nepopolni ali napačni, nam točne podatke sporočite na e-naslov info@aipa.si do ponedeljka, 10. 10. 2022, do 10. ure. Po tem datumu spremembe ne bodo več možne.

Vse imetnike pravic, ki izstavljate račune, prosimo, da na podlagi finančnega obvestila račun čimprej izdate ter ga pravilno naslovite na novi naslov: AIPA, k.o., Dvorakova 5, 1000 Ljubljana, pri čemer upoštevajte na obvestilu navedena navodila glede obračuna DDV.

Podrobni individualni podatki, na podlagi katerih smo obračunali avtorske honorarje in nadomestila, bodo objavljeni najpozneje do petka, 14. 10. 2022, v registru AIPA (v meniju Obračuni), ki je dostopen na spletni strani https://register.aipa.si/.

Če še niste pridobili uporabniškega imena in gesla za register AIPA, nam pošljite zahtevek na e-naslov info@aipa.si.

Vaša AIPA

PR: Aipa