Zavod Celeia Celje je objavil Javni razpis za podelitev priznanj »Priznanje celjske zvezde za dosežke na področju kulture 2023«. Rok za oddajo pobud je 29. december 2023.

Zavod Celeia Celje je objavil Javni razpis za podelitev priznanj »Priznanje celjske zvezde za dosežke na področju kulture 2023«. Rok za oddajo pobud je 29. december 2023.

Zavod Celeia Celje je v imenu kolegija direktorjev javnih kulturnih zavodov v Mestni občini Celje, Zveze kulturnih društev in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, OI Celje na podlagi Pravilnika o podeljevanju priznanj »Priznanje celjske zvezde za dosežke na področju kulture« in Poslovnika o delu komisije za podelitev priznanj objavil javni razpis za podelitev priznanj za dosežke na področju kulture. 
Priznanja celjske zvezde so namenjena ustvarjalcem in skupinam ustvarjalcev za uspešno delo in pomembne dosežke v kulturi, ki so pomembno prispevali k prepoznavnosti mesta Celje v širšem prostoru, ali s svojim delom pripomogli, da se Celje razvija kot mesto, ki je odprto za različne umetniške oblike, vsebine in umetniške prakse, ali pa trajno obogatili slovenski kulturni prostor. Vsako leto se lahko podelijo tri priznanja, in sicer priznanje za življenjsko delo ter največ dve priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih. Pogoj za obe vrsti priznanj je, da je ustvarjalec rojen ali ima stalno prebivališče v Mestni občini Celje ali ustvarja na njenem območju.
Tudi tokrat bo o nagrajencih odločala posebna strokovna članska komisija. Ta se bo predvidoma sestala v prvih dneh januarja 2024.
Javni razpis za podelitev »Priznanje celjske zvezde za dosežke na področju kulture 2023« bo v objavljen v časopisu Celjan, skupaj z razpisnim obrazcem pa je že dostopen na spletnih straneh Zavoda Celeia Celje (www.visitcelje.eu), Mestne občine Celje (moc.celje.si) ter celjskih kulturnih institucij. Pobude oziroma predloge kandidatov za prejemnike priznanj lahko na razpisnem obrazcu oddanem na pošti podajo posamezniki in pravne osebe,  in sicer do vključno 29. decembra 2023.

VIR: Zavod Celeia Celje