Predstavnike slovenskih podjetij vljudno vabimo k udeležbi v vladno gospodarski delegaciji v JUŽNO KOREJO, ki jo v zadnjem tednu junija organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve,

Obisk vladno gospodarske delegacija v JUŽNI KOREJI,   26. – 30 junij 2023

Predstavnike slovenskih podjetij vljudno vabimo k udeležbi v vladno gospodarski delegaciji v JUŽNO KOREJO, ki jo v zadnjem tednu junija organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Veleposlaništvo Republike Slovenije v Seulu.

Obisk gospodarske delegacije bo potekal skupaj z obiskom ministrice za zunanje in evropske zadeve ge. Tanje Fajon ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport g. Matjaža Hana.

Z namenom ustvarjanja novih poslovnih priložnosti so v okviru obiska, ki bo potekal med 26. in 30. junijem 2023 v Seulu v Južni Koreji,  predvidene naslednje aktivnosti:

Udeležba in predstavitev podjetij na sejmu Korea Import Fair v okviru skupnega razstavnega prostora. Na sejmu bodo potekala srečanja s korejskimi uvozniki, trgovci, distributerji,…

Poslovna konferenca, seminar in b2b srečanja z izbranimi korejskimi sogovorniki glede na predhodno izkazan interes slovenskih podjetij.

Svečano uradno odprtje našega veleposlaništva v Seulu

Obisk korejskih lokalnih podjetij (v skladu s časovno razpoložljivostjo)

Podrobnejši program obiska, ocena stroškov in prijavnica za udeležbo v delegaciji se nahajajo na internet strani GZS.

Mala in srednje velika podjetja lahko v skladu s trenutno razpoložljivostjo sredstev stroške udeležbe zmanjšajo za 60% z vložitvijo zahtevka za povračilo stroškov za udeležbo v gospodarski delegaciji v tujino. Več informacij na Internet strani Slovenskega podjetniškega sklada .

PRIJAVE

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronskega obrazca, najkasneje do 15. maja 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost dejavnosti podjetij ter vrstni red prijav.

VIR: GZS