V torek, 11. oktobra 2022, je župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič v prostorih občinske hiše sprejel ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika.

Obisk ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika



Obisk je bil sproščene narave, je pa ljubljanski pomožni škof našemu županu z veseljem prisluhnil, kakšni so projekti naše občine, kaj se dela, kakšni so načrti, kako se občina razvija. In predvsem, kako prispevajo k dobrobiti občank in občanov Grosupljega.

Tudi sam je občan Grosupljega, zato življenje v naši občini še toliko raje spremlja.

Eno izmed naših najnovejših pridobitev pa je ob obisku tudi preizkusil in se o njeni dodani vrednosti prepričal tudi sam. Gre za Grosupeljskega Zapeljivca. Župan ga je namreč ob tej priložnosti povabil k vpisu v našo spominsko knjigo, ki jo hrani mestna knjižnica. Do tja pa sta se zapeljala kar z Zapeljivcem.
Ob tem mu je župan še zaupal, da Zapeljivec po Grosupljem vozi vse dni v tednu, v dopoldanskem času, eno izmed njegovih postajališč pa je tudi na cerkvenem hribu, pri cerkvi sv. Mihaela. In kot smo izvedeli od našega župnika Martina Goloba, se občanke in občani vsako nedeljo z njim radi zapeljejo tudi k sveti maši. Da je temu tako, sta potrdila tudi voznika Zapeljivca.

Spominska knjiga Občine Grosuplje pa je tako dan postala bogatejša z vpisom še enega gosta, katerega obisk nam je veliko pomenil, toliko lepše je bilo, ker je šlo tudi za našega občana.

Jana Roštan

PR: Občina Grosuplje