V preteklem tednu so nas razveselile številne objave v tujih medijih z izjemnim dosegom, med drugim so o Sloveniji pisali Forbes, The Sun, Luxury Life Style Magazine, Conde Nast Traveller.

V preteklem tednu so nas razveselile številne objave v tujih medijih z izjemnim dosegom, med drugim so o Sloveniji pisali Forbes, The Sun, Luxury Life Style Magazine, Conde Nast Traveller.


Slovenija zopet navdušuje. V preteklem tednu smo v tujih medijih zasledili izjemno veliko število objav, ki opevajo lepote Slovenije. 

Novinarka Ann Abel, ki je Slovenijo obiskala v februarju (bila pa je tudi gostja na podkastu Feel Slovenia, prispevku lahko prisluhnete tukaj) je za Forbes napisala članek z naslovom Slovenia’s Next Wine Region to Know Is Styria (Vinska regija v Sloveniji, ki jo morate obiskati, je Štajerska). Novinarka v članku na kratko oriše vinsko zgodbo Slovenije in izpostavi, da sta Primorska in Brda najprepoznavnejši vinski regiji v Sloveniji, vendar se tudi na vzhodnem delu Slovenije razvijajo vinske zgodbe, vredne obiska. Pri tem izpostavi Maribor, Ptujsko klet, vina Ducal, Katjo in Gregorja Leber-Vračko, imeni za zgodbo Opok 27, z Michelinovo zvezdico okronano Hišo Denk

»THE RICH SOIL (LAYERS OF SANDSTONE, CLAY AND MARL) GIVES THE WINES THEIR DISTINCTIVE MINERALITY. BUT MORE THAN THAT, THE PASSIONATE WINEMAKERS, HOTELIERS, RESTAURATEURS, COOKS AND OTHER HOSTS GIVE THE REGION ITS DISTINCTIVE HOSPITALITY.« (FORBES)

V britanskem The Sun pa slovenska zdravilišča, vrhunsko kulinariko ter vina in seveda pri Britancih tako priljubena Bled ter Ljubljano opeva novinarka Ann Mooney. V članku izpostavi tudi trajnostni turizem in kratke razdalje. 

“WITH ITS FANTASTIC CUISINE, STUNNING NATURAL BEAUTY AND REJUVENATING SPAS, SLOVENIA IS NOT TO BE MISSED.” 

O Sloveniji pa si lahko preberete tudi na spletni strani revije Luxury Lifestyle Magazine. Raj Gill pod drobnogled vzame Ljubljano, Bled, aktivna doživetja, odlično kulinariko in oddih v zdraviliščih.

»WHETHER YOU’RE AN OUTDOOR ENTHUSIAST LOOKING FOR ADVENTURE OR A FOODIE LOOKING TO EXPLORE NEW CUISINES, SLOVENIA HAS SOMETHING FOR EVERYONE. I HIGHLY RECOMMEND ADDING THIS STUNNING COUNTRY TO YOUR TRAVEL BUCKET LIST.“

Slovenija pa se je v preteklem tednu znašla tudi na seznamu 13 destinacij v Evropi, ki so vredne obiska (Conde Nast Traveller), Euronews pa je Kolpo uvrstil med 6 najčistejših rek v Evropi, kjer se lahko tudi kopate. 

IT’S SOMEWHAT MIND-BOGGLING THAT SLOVENIA – TUCKED BETWEEN OLD FAVOURITES ITALY AND CROATIA – HASN’T BEEN OVERRUN ALREADY. 

AS IT RUNS DOWNSTREAM, IT BECOMES A SLOW-FLOWING WATERWAY, PERFECT FOR A DIP IN THE BALMY WATERS. 

Na francoskem programu ARTE pa si lahko ogledate prispevek o pripravi blejske kremne rezine

Fotografija: zajem fotografije na spletni strani Conde Nast Traveller

VIR: STO