Yoko Tawada živi v Berlinu. Piše o medkulturnih odnosih in v svojih knjigah si zastavlja narobe obrnjena vprašanja, v smislu, kaj bi bilo če bi živali vladale svetu in ne ljudje.

Yoko Tawada živi v Berlinu. Piše o medkulturnih odnosih in v svojih knjigah si zastavlja narobe obrnjena vprašanja, v smislu, kaj bi bilo če bi živali vladale svetu in ne ljudje. Otrok tretje kulture-  izdaja knjige skoraj sočasno v nemščini in japonščini. V mladosti je spremljala kako je njen oče prodajal knjige in kasneje je diplomirala iz ruske literature. Pisateljica kratkih zgodb  običajno opisuje popotovanja migrantov iz ene v drugo deželo, ter spretno zavije krutost dogodkov in travme v  čarobnost bajk. Napisala je knjigo z naslovom : Spomini polarnega medveda. Drugi naslovi del pisateljice so : The bride groom ( angl.) , Zadnji otroci Tokyja , After disater,  Nothing Only Where You Are( angl.), Missing Heels ( angl.), Scattered All Over the Earth itd.

 Vabljeni na spletno predavanje s pisateljico in pesnico Nino Kosmač o Japonki Yoko Tawada .v soboto 20.08 ob 19.uri na spletno povezavo: Predavanje bo na Zoom povezavi https://us05web.zoom.us/j/89674576645?pwd=YjVJNkRmSWcrZFdhbkhZUENGcnhYdz09

ID: 896 7457 6645; access code: BQb855.

Vir: Nina Kosmač