Mestna občina Velenje je že večkrat Direkcijo Republike Slovenije za vode pozvala k nujni sanaciji poškodovane brežine reke Pake. Našemu pozivu so se odzvali in bodo danes začeli z odpravo posledic visokih voda na reki Paki nad mostom ob Cesti talcev (pri Mizarstvu Meh).

Mestna občina Velenje je že večkrat Direkcijo Republike Slovenije za vode pozvala k nujni sanaciji poškodovane brežine reke Pake. Našemu pozivu so se odzvali in bodo danes začeli z odpravo posledic visokih voda na reki Paki nad mostom ob Cesti talcev (pri Mizarstvu Meh). Zaradi del bosta predvidoma do konca prihodnjega tedna delno zaprta pešpot in kolesarska steza med Cesto talcev ter Jenkovo cesto.
 
Danes bo Direkcija Republike Slovenije za vode pričela z nujnimi deli za odpravo posledic visokih voda na vodotoku Paka nad mostom ob Cesti talcev. Lanska neurja so močno poškodovala brežine reke Pake, ki predstavljajo dodatno nevarnost za okoliške objekte in prebivalce. Izvajalec del je koncesionar za vzdrževanje vodotokov NIVO Eko, d. o. o.
 
Zavedamo se pomembnosti vzdrževanja vodotokov, zato smo v preteklih letih večkrat tudi sami, na podlagi pridobljenega soglasja upravljavca vodotokov, tj. Direkcije Republike Slovenije za vode, organizirali čistilne akcije, v okviru katerih smo urejali brežine vodotokov in čistili struge.
 
Prav tako redno izvajamo spomladansko čiščenje struge reke Pake na območju promenade. V sklopu del odstranimo vodni pesek v strugi, ki se je nakopičil pozimi.
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje