Središče Ljubljane je bogatejše za sodoben in urban prostor za druženje, ki je oživel Knafljev prehod in prestolnici dodal pridih in čar svetovnih metropol.

Središče Ljubljane je bogatejše za sodoben in urban prostor za druženje, ki je oživel Knafljev prehod in prestolnici dodal pridih in čar svetovnih metropol.

Kaja Kovič novinarka Marketing Magazina
Foto
Mediaspeed
Koncept nove urbane točke za druženje sestavljata restavracija Jaz by Ana Roš in hotel As Boutique. V projektu sta moči združili z Michelinovimi zvezdicami nagrajena kuharska mojstrica Ana Roš in družina Raspopović, ki jo javnost pozna po bogati gostilniški tradiciji – lokalu AS Apertivo, gostilni AS in Pop's Place ter Pop's Place Pizza & Sport.

RESTAVRACIJA JAZ BY ANA ROŠ: MLADOSTNA, SVEŽA, URBANA

»Namenjena je ljudem, ki imajo radi vrhunsko kulinariko, a za vsak dan – v ponudbi bomo imeli solate, sendviče, zrezke in seveda mojo najljubšo jed Pašto Ana, torej testenine s šalšo iz istrskega paradižnika, z oljčnim oljem Buža in s fermentirano albuminsko skuto. Prostor Jaz je prostor za vse in ne sledi pravilom fine dininga, obiskovalce spodbujamo, da jedi med seboj delijo in uživajo v atmosferi. Trenuntno ponujamo kosila, prigrizke in večerje, kmalu pa bomo začeli tudi s pripravo zajtrkov,« pravi Ana Roš.

Njena kulinarična ponudba tako kot v Hiši Franko tudi v Jaz by Ana Roš temelji na lokalno pridelani hrani in lahkih okusih, le da so v novi restavraciji jedi bolj enostavne in urbane. »Elegantno in resno, malo funky, malo rock'n'roll,« kuharska mojstrica opiše vzdušje, ki si ga želi vzpostaviti v restavraciji.

SODOBEN ŠIK SESTAVLJATA LUKSUZ IN VINTIDŽ

Prav takšno vzdušje daje tudi metropolitanski hotel As Boutique, v katerem je restavracija Jaz by Ana Roš. Objekt v Knafljev prehod zaradi zanimive arhitekture, velikih steklenih oken in notranje opreme, ki jo lahko opazijo tudi mimoidoči, vnaša občutek metropolitanstva, saj sodobne elemente s staromodnimi in tradicionalnimi. Vhod v hotel je sicer s Čopove ulice, a se v Knafljev prehod odpira velika terasa, ki je parku dala popolnoma novo podobo. V hotelu je 30 različnih sob in niti ena ni enaka drugi. Arhitekturna zasnova je delo arhitekturnega biroja Ofis arhitekti, notranji dizajn pa je plod sodelovanja med arhitektko Janjo Bulc in Sebastjanom Raspopovićem. Bulčeva je ob odprtju hotela dejala, da so želeli postaviti preplet zgodovinskih obdobij in značilnih slogov: »V eklektični slog hotela smo vmešali luksuzno pohištvo, kot so postelje, vzmetnice, svilena posteljnina in kopalniška oprema, dodali pa smo okrasne vintidž kose, umetnine in druge urbane dodatke, ki luksuzu dodajo pariški šik. Vse te sloge smo reinterpretirali in za goste hotela ustvarili moderno udobje, ob katerem se zavejo, da niso v še enem tipsko generičnem hotelu.«

Po besedah vodje za odnose z javnostmi Petre Aršič so že pred samim odprtjem kompleksa prejeli večje število rezervacij, zato je jasno, da se je v četrtek, 12. oktobra, v središču Ljubljane rodilo novo urbano zatočišče tako za domačine kot tujce.

VIR: MM