V petek, 16. februarja 2024, vas ob 11. uri, vljudno vabimo na novinarsko konferenco ob predstavitvi programa Festival Literature sveta - Fabula,

V petek, 16. februarja 2024, vas ob 11. uri, vljudno vabimo na novinarsko konferenco ob predstavitvi programa Festival Literature sveta - Fabula, ki bo v dvorani Alme Karlin v Cankarjevem domu. Že 21. festival, ki ga založba Beletrina organizira v koprodukciji Cankarjevega doma, se bo pod sloganom Kar nas oblikuje odvil med 1. in 22. marcem 2024 v Ljubljani.
 
O fokusu letošnjega festivala, ki je najodmevnejši literarni festival v Sloveniji in eden izmed pomembnejših v širši regiji, ter sodelujočih avtorjih in avtoricah, bodo na novinarski konferenci spregovorili vodja festivala Aljaž Koprivnikar, izvršna producentka festivala Eva Kučera Šmon, programski direktor Beletrine Aleš Šteger, vodja kulturno-vzgojnih in humanističnih programov ter pomočnica direktorice kulturno-umetniškega programa Cankarjevega doma Barbara Rogelj in vodja pisarne Unescovega mesta literature v Ljubljani Tina Popovič.Med drugim bodo predstavili tudi knjige letošnjih gostov, ki bodo izšle v festivalski zbirki Fabula: Lepe tujke Mircee Cǎrtǎrescuaja, Napalm v srcu Pola Guascha, Objela me bo smrt Lucie Faulerove, Otroci Milene Marković, Z druge strani Marije Stepanove, Meja Kapke Kassabove in Časovno zaklonišče Georgija Gospodinova.»V letu 2024 se bo Fabula posvetila raziskovanju človeške identitete ter njenemu vplivu na naše zaznavanje, izkušnje in medčloveške interakcije v današnjem povezanem, a raznolikem svetu. Naš cilj je predstaviti zgodbe, ki razkrivajo kompleksnost identitete in spomina, spodbujajo dialog preko kulturnih in nacionalnih meja ter osvetljujejo skupne človeške izkušnje in vrednote. Verjamem, da bodo zgodbe letošnjih avtorjev in avtoric Fabule bralcem prinesle razmislek, ki je ključen za združevanje v času nepredstavljivih sprememb in negotovosti, s katerimi se trenutno soočamo po svetu,« je povedal Aljaž Koprivnikar, umetniški vodja festivala.

Program in druge informacije o Fabuli

PR - Beletrina, zavod za založniško dejavnost