Dokumentarni film bo premierno predvajan v sredo, 3. julija, po vsej Evropi. Vsebuje intervjuje z osebnostmi, ki so prispevale k oblikovanju olimpijskega gibanja. Na voljo bo na pretočni platformi Max (z dodatkom Šport), kot tudi na linearnih kanalih Eurosport.

Dokumentarni film bo premierno predvajan v sredo, 3. julija, po vsej Evropi. Vsebuje intervjuje z osebnostmi, ki so prispevale k oblikovanju olimpijskega gibanja. Na voljo bo na pretočni platformi Max (z dodatkom Šport), kot tudi na linearnih kanalih Eurosport.


Šestdesetminutni dokumentarec August 4th: An Olympic Odyssey v produkciji Warner Bros. Discovery bo premierno predvajan v sredo, 3. julija, ob 19.30 uri na Eurosport 1 in pretočni platformi Max. Dokumentarni film uporablja veliko dragocenih arhivskih posnetkov, s katerim bo poudaril dan izjemnega pomena za olimpijsko zgodovino


August 4th: An Olympic Odyssey raziskuje zgodbe, ki stojijo za zgodbami in vsebuje ekskluzivne intervjuje, v katerih nastopajo Stuart Owen Rankin (vnuk Jesseja Owensa), Sky Brown (bronasta medalja na olimpijskih igrah v Tokiu 2020), Marie-José Pérec (francoska zmagovalka treh zlatih olimpijskih medalj) in Lord Sebastian Coe (nekdanji športnik in športni administrator).

 
Od trenutka, ko je Jesse Owens leta 1936 v Berlinu ponižal Adolfa Hitlerja, do Fanny Blankers-Koen, ki je razbila predsodke o spolu, starosti in materinstvu; od zmage Carla Lewisa na 100 m v Los Angelesu do veličastne super sobote v Londonu 2012; od prvih paraolimpijskih iger v Torontu, ki so jih predvajali po televiziji, do Sky Brown, ki je pri 13 letih postala najmlajša dobitnica medalje za moštvo Velike Britanije v Tokiu … 4. avgust je sinonim za veličastnost!


Z moškim finalom na 100 m, ki bo 4. avgusta na olimpijskih igrah v Parizu 2024, bo teren pripravljen za prihod novih legend.

 

Scott Young, višji podpredsednik za vsebino, produkcijo in poslovne operacije pri Warner Bros. Discovery Sports Europe je dejal: »Naš program 'Pot do' se je začel pred skoraj enim letom, ko smo predstavili film 'Pariz, športno življenje' in naša zaveza, da bomo prikazali nekaj najbolj privlačnih zgodb, ki jih ponuja olimpijsko gibanje, ostaja nespremenjena. Želimo zagotoviti vpogled v žrtvovanje športnikov, preteklih in sedanjih, ki jih pripelje do olimpijskih iger. '4. avgust: olimpijska odiseja' je izjemen dokumentarec, ki pojasnjuje nekatere ključne zgodbe, zaradi katerih je ta datum poseben, povedan skozi številne perspektive, ki odlično zajamejo bistvo iger.«

 

August 4th: An Olympic Odyssey poudarja misijo Warner Bros. Discovery, da razkrije moč športa in gradi vsebine z olimpijsko tematiko, ki si jih lahko ogledate na Maxu, vključno s tedensko revijalno oddajo »Moč olimpijskih iger« ter dokumentarnimi filmi, kot sta »Olimpijci« in »Pariz, športno življenje«.

 

Warner Bros. Discovery je dom olimpijskih iger v Evropi. Živahna pretočna platforma Max pa bo edino mesto, kjer si boste lahko ogledali prav vsak trenutek olimpijskih iger (vseh 3.800 ur). Eurosportovi kanali zagotavljajo stalen prenos v živo za športne oboževalce vseh 19 dni tekmovanj.

Seznam intervjuvancev v dokumentarnem filmu »4. avgust – olimpijska odiseja«:

  •        Stuart Owen Rankin, vnuk Jesseja Owensa
  •        Julia Kellner-Long, vnukinja Luz Long
  •        Sky Brown, prejemnica medalje na Olimpijskih igrah Tokio 2020
  •        Ellen Van Langen, direktorica Iger Fanny Blankers-Koen
  •        Chris Stoddart, tekač v invalidskem vozičku, paraolimpijske igre 1976
  •        Lord Sebastien Coe, športnik in športni administrator
  •        Dame Jessica Ennis-Hill, prejemnica zlate medalje
  •        Marie-José Pérec, trojna prejemnica olimpijskih medalj
 

Zasluge:

  •        Višji podpredsednik za vsebino in produkcijo: Scott Young
  •        Producent in režiser: Tom Boswell
  •        Vodja produkcije: Ralph Saunders
  •        Producenti: Ian Brackley, Maxime Auburtin, Steffi Thomas
  •        Urednik: Jake Lofdahl

VIR: WBD