Nove oddaje Kviza Vem! z nagradno igro za gledalce 4. marca zopet na malih zaslonih

Nove oddaje Kviza Vem! z nagradno igro za gledalce 4. marca zopet na malih zaslonih

Najbolj gledan televizijski kviz pri nas, kviz Vem!, novo sezono začenja 4. marca. Tekmovalci bodo nove križanke izpolnjevali vsak delovnik ob 18.20 na 1. programu TV Slovenija.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
16. februar 2024 ob 13.03
Ljubljana - Televizija Slovenija
Najbolj priljubljeni TV-kviz Vem! 4. marca začenja svojo že 19. sezono. V devetih letih se je v studiu Televizije Slovenija zvrstilo malo manj kot 2000 tekmovalcev, ti so skupaj odgovorili na več kot 30.000 vprašanj in rešili 3936 križank. V tem času so posneli 1321 oddaj, tudi prihajajočo sezono pa bosta oddajo vodila prepoznavna obraza kviza, Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik.



Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Zabava za vso družino

Kviz Vem!, ki je na sporedu od januarja 2015, ostaja med gledalci ena najbolj priljubljenih oddaj Televizije Slovenija. Vem! je v svojem terminu v povprečju že tradicionalno tudi najbolje gledana oddaja v Sloveniji. Kviz je osvojil številne družine, saj vsak dan od ponedeljka do petka poskrbi za sproščeni uvod v konec dneva. Vsaj minuto katere izmed dosedanjih oddaj je videlo že več kot 91 % oz. skoraj 1,75 milijona gledalcev nad 4. letom starosti.

Premierne oddaje kviza Vem! si je v letu 2023 v povprečju ogledalo 7,7 odstotka oz. 147.700 gledalcev, starih nad 4 leta, kar v povprečju predstavlja 27 odstotkov vseh, ki so v trenutku predvajanja kviza bili pred TV-sprejemniki.
Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom

Nova sezona – novi izzivi

Izjemna priljubljenost kviza navdušuje tudi voditelja, razlog za to pa Anže Zevnik vidi predvsem v njegovi vseobčnosti: »Meni se zdi, da se je ljudem usedel v srca in je postal del njihove dnevne rutine. Predvsem pa zaradi tega, ker je kviz za vse generacije.« Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik, sicer oba profesionalna igralca, svoj talent uporabljata tudi pri vodenju kviza. Na vprašanje, ali mu talent pomaga pri vodenju, Anže Zevnik odgovarja: »Mi, da se lahko v določenih trenutkih znajdem in recimo ostanem resen. Ali pa malce sprostim kakšnega tekmovalca ali situacijo.« Aljoša Ternovšek pa ob tem dodaja: »Shakespeare je pred davnimi leti zapisal: »Ves svet je oder, in vsi možje in žene zgolj igralci: nastopajo in spet odhajajo in vsak igra v življenju razne vloge.« Pomeni, najprej igram vlogo dojenčka, ki joče in bruha, potem s šestimi leti začnem igrati šolarja, nato ljubimca, zaljubljenca, vojaka in na koncu starčka, ki ne sliši in ne vidi. Vsi ljudje igramo, ampak velika večina se tega ne zaveda. Ljudje se prilagajamo situacijam, v katerih se znajdemo. Na srečanju s predsednico države se obnašamo drugače kot doma pred televizorjem. »Kdaj si pa zares ti?« te ljudje sprašujejo. Vedno sem zares jaz.«



Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Novi in stari tekmovalci vabljeni k prijavi

Vsi, ki se želijo preizkusiti v novih miselnih izzivih in nastopiti v televizijskem kvizu, vabljeni, da oddajo svojo prijavo preko spletnega obrazca.

Sodelujejo lahko tudi gledalci!

Gledalci lahko svoje znanje preverijo v dnevni nagradni igri, ki jo vsak dan najdejo na spletnem naslovu. Na zaslonu se izpiše vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Sodelovanje v nagradni igri je na voljo do 24. ure. Nagrada je 40 evrov na darilni kartici. Na omenjeni spletni strani bodo objavljeni tudi srečni nagrajenci.